Ebeveynler için iyi haber: X (Twitter) yasaklı içeriklere savaş açtı!

0
294 Okunma

Zaman ilerledikçe sosyal medya kullanım yaşı oldukça düşmeye başladı. Günümüzde hemen hemen herkesin en az bir tane sosyal medya hesapları bulunuyor. Bu siteleri iyi amaçla kullanan kişiler kadar kötü amaçla kullanan kişiler de mevcut. Pek çok uygulama bu konuda önlemler almaya çalışsa da çoğu zaman kötü amaçlı kişiler engellenemiyor ve sitelerde yasaklı görüntüler akışta gösterilebiliyor. X bu konuda yeni önlemler almaya hazırlanıyor. İşte detaylar…

Elon Musk X uygulaması için (Twitter) Denetleme Merkezi kuruyor!

X sosyal medya uygulaması yani eski eski adıyla Twitter geçtiğimiz yıllarda Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Musk siteyi aldığı günden itibaren kullanıcılar için uygulamaya pek çok yeni özellik getirdi.

X denetleme merkezi

 

Hali hazırda sosyal medya kullanım yaşı oldukça düşmüşken bu durum X’e de yansıdı. Ebeveynler ise bu durumdan oldukça endişeli idi. Çünkü sitede uygunsuz içerikler bazen dolaşıma girebiliyor ve kullanıcıları yanlış etkileyebiliyor. Neyse ki Elon Musk ve şirket çalışanları bu durum düğmeye bastı. Şirket,  uygulamada bu gibi durumlar için özel bir ekip kuracak.

Geçtiğimiz günlerde X’in İş Operasyonları Başkanı Joe Benarroch bir açıklama yaptı. Açıklamada Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan Teksas eyaletindeki Austin şehrinde X için bir denetleme merkezinin kurulacağını belirtti. Bu özel ekip için yaklaşık 100 kişinin de işe alınacağını ifade etti.

Fakat Joe Benarroch yaptığı bu açıklamada merkezin açılış tarihi ile ilgili net bir tarih vermedi. İşe alınacak bu 100 kişilik ekibin , X’deki ( Twitter) nefret söylemlerinin yanında çocuk istismarına yönelik paylaşımların takibini yakından inceleyeceğini de belirtti.

Yapılan açıklamada şu cümleler yer alıyor:  X’in çocuklara odaklanan bir iş kolu yok, ancak suçluların platformumuzu CSE içeriğiyle herhangi bir dağıtım veya etkileşim için kullanmasını engellemek için bu yatırımları yapmamız önemli.

Şu anda uygulamada paylaşılan bu tarz uygunsuz içerikler aynı zamanda platformun reklam gelirlerini de düşürüyor. Yani platform bu durumdan oldukça kötü etkileniyor. Bu durumda da önümüzdeki günlerde şirket denetleme merkezlerinin yanı sıra daha farklı adımlar atabilir.

Elon Musk zirveyi kaybetti!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz