Bird elektrikli scooter için vandallıkla savaşıyor

0
840 Okunma
Bird-elektrikli- scooter

Dünyanın kısa mesafeli yolculuklarında kullandığı ve Türkiye’de de geçen yıldan beri aktif olarak kullanılabilen elektrikli scooter pazarında yaşanan vandallıklar, lider markanın harekete geçmesine neden oldu. Elektrikli scooter markalarını takip edenler Bird markasını da yakından bilir. Marka geliştirdiği yeni bir sistem ile hem hırsızlıkların önüne geçiyor hem de daha güçlü yapısıyla daha geniş bir kısma hitap edebiliyor.

Elektrikli scooter endüstrisi Türkiye’de popüler olmadan bitiyor mu?

Bird-elektrikli- scooter

Yeni Bird elektrikli scooter sistemi tam olarak nasıl işliyor?

Global pazara iyice hakim olan şirket, Bird Two adlı yeni bir elektrikli scooter’ını tanıttı. Önce San Francisco’da satışa sunulacak olan ürün daha sonra diğer şehirlere ve bölgelere de sunulacak. Yeni geliştirilen bu elektrikli scooter sisteminde, “otonom hasar sensörleri” nin yer aldığını görüyoruz. Bunlar birçok bölgede yaşanan scooter’lara vandallık yapan insanları geri püskürtmek için tasarlanmış.

Delinmeye karşı dayanıklı tekerleklerin yer aldığı yeni modelde, kurumsal düzeyde hırsızlık önleme şifrelemesi yer alıyor. Bunların yanında bir de dengede kalmasını sağlayan devrilmeyi önleyen akıllı sensörler yerleştirildi. Böylece cihazın dışarıdaki tehlikelere karşı korunması sağlanmış oluyor. Vida ve kabloları da en aza indirgeyen Bird, tasarımsal açıdan da cihazlarını makyajlamış oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz