Microsoft, sağlık hizmetlerinde yapay zekayı 40 milyon dolarla destekliyor!

0
718 Okunma
microsoft-saglik-hizmetlerinde-yapay-zekayi-40-milyon-dolarla-destekliyor-1

Microsoft, yapay zeka kullanılmasında sağlık sektöründe yaptığı önemli yenilikler ve stratejilerle artık daha fazla bağlılık gösteriyor. Şirket, sağlık hizmetlerinde yapay zeka kullanılmasını 40 milyon dolarla destekliyor. Beş yıllık girişim yapay zekayı beklendiği gibi teşhis ve tedaviyi etkin şekilde devam ettirerek hastalıkları iyileştirmek için kullanacak. Ancak aynı zamanda küresel ölçekli sağlık bilgileri için ve genellikle pahalı veya zor olduğu alanlarda sağlık hizmetlerine erişimi iyileştirmek için kullanılacak.

microsoft-saglik-hizmetlerinde-yapay-zekayi-40-milyon-dolarla-destekliyor

40 milyon dolar; Microsoft veri bilimcilerine, nakit hibelere erişim sağlayan kâr amacı gütmeyen kuruluşların, araştırmacıların, endüstri profesyonellerinin ve hükümetlerin bir karışımına doğru gidecek. Mevcut projeler, Ani Bebek Ölüm Sendromu anlayışını geliştirmeyi, cüzzamla mücadele çabalarını artırmayı, önlenebilir körlüğü sınırlamak için araçları iyileştirmeyi ve kanser bilgilerine erişimi genişletmeyi amaçlıyor.

Microsoft yapay zeka ile ayrıca anne ölümleri, tüberküloz ve çocukluk kanseri gibi alanlarda gelişmeleri hızlandırmak için BRAC, PATH ve St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi ile işbirliğini artırıyor. Tüm dünyada sağlık sorunları ölçeği göz önüne alındığında 40 milyon dolar büyük miktarda fon olmasa da, yine de doktorların daha fazla hastayı tedavi etmesine ve bakım kalitesini yükseltmesine yardımcı olabilir.

Bu yıl 117 yeni emoji geliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz