Biyonik bisiklet ile hem spor hem alışveriş bir arada

0
355 Okunma

Her yıl teknoloji alanında düzenlenen fuarlar; o yılın yeniliklerini, nelerin trend olacağını ve yıl boyunca hangi teknolojilerden bahsedeceğimizin ipuçlarını veriyor. Bu fuarlarda her zaman son kullanıcıya ulaşmaya hazır ürünler olmuyor elbette. Henüz konsept olan ve ilgi çekip destekçi kazanmak isteyenler de fuarlarda boy gösteriyor. Bu ürünlerden biri de Xmera Biyonik Bisiklet. 

Henüz proje aşamasında olan biyonik bisiklet, aslında motosiklet, bisiklet ve egzersiz bisikletinin bir kombinasyonu olarak tanımlanabilir. Günlük işleri halletmek için yeterli bir bataryası olan ve bu aşamada motosiklet gibi iş gören biyonik bisiklet iki yolcu kapasitesine sahip. Aynı zamanda bir çantası olan bisiklet ile ufak tefek alışverişler kolayca yapılabilir. Ancak bisikletin yetenekleri yalnızca bunlarla sınırlı değil. 

Bir mobil uygulaması olan bisiklet, planladığınız antreman hedeflerine göre sizi zorluyor ve bu sırada sensörleri ile sizin kalp atış hızınızı takip ediyor. Uygulama üzerinden ayrıca yakılan kalori miktarına, katedilen mesafenin uzunluğuna ve çizilen rotanın bilgilerine erişilebiliyor. 

Bisiklet kullanıcısı kendisine uygun bir şekilde kardiyo, kilo verme ya da Yüksek Yoğunluklu Aralıklı Eğitim (HIIT) egzersizleri programlayabiliyor. 

Beyin dalgalarını takip edecek

Aslında biyonik bisiklet markanın ürün geliştirme aşamalarının temsilcilerinden biri. Xmera şimdilerde beyin dalgalarını izleyen ve vites değiştirme işleminin göz kırparak yapılmasını sağlayan bir kask üzerinde çalışıyor. 

Günümüzde yenilik risk almayı ve meydan okumayı zorunlu hale getiriyor. Xmera da hem mevcut planları ile hem de gelecekteki planları ile bu zorunluluğunun üstesinden gelmeye çalışıyor.

Biyonik bisiklet oldukça etkileyici özelliklere sahip ancak bir an önce pazara girmesi ve kabul görmesi gerekiyor. Bisikletin akıbeti şirketin başarısında önemli bir rol oynayacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz