Akıllı fitness ekipmanları ile evde spor

0
336 Okunma

Akıllı fitness ekipmanları sayesinde spor salonlarına gitmeye üşenenler stüdyo derslerindeki açıklarını evde kapatma şansı yakalıyor. Geliştirilen ekipmanların bazıları tıpkı açıköğretim gibi uzaktan sınıfa katılmanızı sağlıyor bazıları ise motivasyonunuzu artıracak bir fitness eğitmeni görevi görüyor. Henüz ülkemizde çok fazla görmeye alışık olmadığımız ekipmanlar özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde belli bir popüleriteye ulaştı bile. 

Diğer tüm pazarlarda olduğu gibi akıllı fitness ekipmanları pazarında da kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Rekabette eli en güçlü olan üreticilerden biri de Peloton. Milyar dolarlık bir şirket olan Peloton fitness dünyasındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket birçok kişi tarafından fitness dünyasının Apple’ı olarak tanımlanıyor. 

Akıllı fitness ekipmanları neler yapıyor?

Geçen yıl 4 bin dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulan Peloton Tread bu ekipmanların başını çekiyor. Aslında devasa bir koşu bandı olan cihaz son derece akıllı. Üzerinde HD dokunmatik ekran bulunan Peloton Tread ile yogadan kardiyoya çeşitli egzersiz yelpazesine ulaşılabiliyor. Tabiki bu derslere ulaşmanın da aylık 39 dolar gibi bir bedeli var. 

Peloton Bike’tan dersler takip edilebiliyor

Tıpkı Peloton Tread gibi Peloton Bike de akıllı fitness ekipmanları arasında dikkat çekiyor. Koşu bandının özelliklerini bisiklette bir araya getiren alette farklı derslere girebiliyorsunuz. Tabi bunun da bedeli aylık 39 dolar. Bisikletin etiket fiyatı ise 2 bin doların üzerinde. 

Akıllı ayna aynı zamanda sosyalleştiriyor

Akıllı fitness aynası olan Mirror ise hem spor salonuna gitmeden eğitmenlerle birlikte çalışmaya hem de aynı aynaya sahip arkadaşlarınızla birlikte spor yapmanıza olanak sağlıyor. Akıllı ayna aynı zamanda yaptığınız egzersiz sonuçlarınızı da takip ediyor. Böylece sporunuzu düzenli ve kontrollü bir şekilde yapabiliyorsunuz. Bu aynanın fiyatı da bin doların üzerinde ve derslere ulaşmak için 39 dolarlık bir aylık ödemesi bulunuyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz