BLACKPINK YouTube videosu ile rekor kırdı!

0
1.490 Okunma

Bundan birkaç yıl önce Koreli PSY çıktı ve tüm piyasayı alt üst etti. O günden sonra Kore’den çıkan isimleri ve grupları daha fazla duyar oldu. PSY’nin YouTube rekorundan sonra bir Koreli grup da benzer bir rekora imza attı. BLACKPINK YouTube videosu kısa sürede milyonlara ulaştı.

BLACKPINK YouTube videosu ile rekor kırdı!

BLACKPINK ismi verilen Koreli pop grubu, son şarkıları “Kill This Love” ile YouTube rekoru kırmayı başardı. İstatistiklere göre video ilk 24 saatte 56,7 milyon kez görüntülendi. Bunun, müzik videosu alanında YouTube’da bir ilk olduğunu söyleyelim. Şarkı çıktıktan üç gün sonra ise 100 milyon görüntülenmeye ulaşarak, en hızlı yayılan müzik videosu rekorunu da kırmış oldu.

Bu rekor daha önce, 24 saatte 55,4 milyon görüntülenme ile Ariana Grande‘nin elinde bulunuyordu. Grande‘nin “Thank U, Next” şarkısı böylelikle koltuğu Koreli grubun şarkısına bırakmış oldu.

İlginç bir detaysa müzik şirketi tarafında karşımıza çıkıyor. BLANKPINK‘in müzik şirketi YG Entertainment. PSY da kendi şirketini kurana kadar bu şirket kanatları altında çalışıyordu.

Koreli grup, Coachella‘ya çıkan Koreli ilk kız grubu olarak da tarihe geçecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz