BMW akıllı araba üzerinde çalışıyor

0
818 Okunma

Otomobiller akıllı biraz cihaza dönüşmeye başlıyor. Üreticiler de bu alandaki geliştirmelerini hız katarak devam ettiriyor. Alman otomobil üreticisi BMW, 2021 yılında son kullanıcıya ulaştırmayı planladığı yarı otonom sistemini yakın zamanda görücüye çıkardı. BMW akıllı araba geliştirmeleri üzerindeki son çalışmaları ile bizi gelecekte nelerin beklediği ile ilgili sinyaller verdi.

Vision iNEXT isimli konsept otomobil hem el hareketlerini iyi bir şekilde anlıyor, hem de bakışlarınızdan ne demek istediğinizi okuyabiliyor. Bu sistem artık sürücünün niyetini okuyabilecek kadar gelişmiş durumda. Yani, farklı taleplerinizi ses tonunuzla ya da bakış şeklinizle ifade edebileceksiniz. 

BMW akıllı araba sisteminin nasıl çalıştığı MWC 2019’da teknoloji severlere gösterildi. İnsanlar etkinlikte Vision iNEXT otomobilin içine girip bu deneyimi test edebildiler.

Mevcut BMW markalı otomobillerde bulunan kamera sistemleri ilerleyen yıllarda tahmin edilemez yeniliklerle karşımıza çıkacak. Artık bir otomobil satın alırken kriterlerin arasında teknolojik yetenekleri de eklemek gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz