Her akıllı ev aleti faydalı mı?

0
515 Okunma

Akıllı ev aletlerinin önemli bir kısmı hayatımızı kolaylaştırıyor. Çoğu için gereklilik diyemeyiz ancak pratiklik açısından kendilerini vazgeçilmez yapabiliyorlar. Aslında hepimiz akıllı telefon ile kontrol edilen bir lambamız olmadan da yaşayabiliriz ancak olması daima işimizi kolaylaştırır. Teknoloji geliştikçe çok lazım olmayan bazı akıllı ev aletleri de karşımıza çıkıyor. Örneğin, tuvalet yıkayan robot. 

500 dolarlık robot akıllı ev aletleri arasında kendini hemen belli ediyor. Klozete yerleştirilen robot kendi fırçasıyla 5 dakikada tuvaleti temizliyor. Ayrıca fırçadaki fazla suyu da fırçayı sallayarak atıyor. Giddel ismindeki robot pratikte hayat kolaylaştırıyor gibi durabililir. Ancak sonrasında robot temizlemek yine sizin göreviniz. Ayrıca kurması, çalıştırması, insan gücüyle yapılan 2 dakikalık temizlikten çok daha uzun vakit alıyor.

Burada şunu hatırlatmakta fayda var. Her akıllı ev aleti kullanıcıya yüzde 100 fayda sağlamıyor olabilir. Ancak önemli olan teknolojinin nasıl aşamalardan geçtiğini farkına varmak. Her yeni teknoloji bir sonraki yenilik hakkında bizi fikirler veriyor. Temizlik alanında da çok daha farklı ve faydalı geliştirmeler görebilmemiz için bu aşamalardan geçilmesi gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz