Brezilya fönü kansere mi sebep oluyor?

0
1.029 Okunma
brezilya fönü

Saç tipiniz günlük rutinlerimizi oldukça etkiliyor. Özellikle çalışan bir kadınsanız ve mesainiz erken başlıyorsa pratik yöntemler kaçınılmaz oluyor. Düz ve ince telli saçlar bu konuda biraz daha şanslı fakat kıvırcık veya dalgalı kolay elektriklenen saçlarınız varsa sabahları biraz daha erken kalkmanız gerekebilir. Brezilya fönü tam olarak saçı ile ilgilenmekte zorlanan veya bunu zaman kaybı olarak gören kadınların sık kullandığı bir bakım tercihi. Peki Brezilya fönü nasıl yapılıyor? Saçlarımız için ne kadar sağlıklı gelin birlikte inceleyelim.

Brezilya fönü nasıl yapılıyor?

brezilya fönü

Kısaca saçların kalıcı olarak düzleştirilmesi olarak bilinen bu fön, sizi ne kadar rahatlatsa da bir çok zararı beraberinde getiriyor. Yoğun miktarda keratin uygulaması ile yaklaşık 3-4 saatte yapılan bu uygulama sonucu 6 aya kadar saçınız düz bir görüntüye sahip olabiliyor. Brezilya fönü yapılırken kullanılan etkin bileşenlerden bir tanesi de kanserojen olduğu kanıtlanmış bir kimyasal olan formaldehittir. Brezilya fönünün eldivensiz yapılması ve uygulama sırasında havanın direkt solunmaması önerilmektedir. Bu maddenin kullanılması zaman zaman baş ağrısı, kaşıntı, burun tıkanıklığı gibi bir çok yan etki göstermiş olsa da kadınların çoğu uygulamayı yaptırmaktan vazgeçmiyorlar

Bakım yapan saç düzleştirici

Güzellik başlıca önceliğimiz olsa da sağlığımız için bazı uygulamaları yaptırmaktan kaçınmamız faydamıza olacaktır. Günlük saç bakımı ile uğraşmak oldukça zor gelebilir. Fakat kalıcı işlemler sadece kanser gibi hastalıklara yol açmakla kalmaz aynı zamanda saç diplerinize ve saç yapınıza zarar verebilir. Üstelik Brezilya fönü uzun süre saçlarınızın düz kalmasını sağlasa da saçlarınızdaki kabarıklığın ve elektriklenmenin önüne geçemiyor. Yani zararlarını göz ardı ettiğimizde dahi maksimum bir fayda sağlamıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz