Brooklyn şehrini dev bir laboratuvara dönüştürler!

0
87 Okunma

New York şehrinin önemli bölgelerinden biri olan Brooklyn’de kentsel sorunlarla mücadele için yeni bir uygulama başladı. Üç girişim tarafından geliştirilen Circular City programında güvenlik konuları ve trafik sorunları ele alınıyor. Bunlarla ilgili yeni bilgiler ve çözümler sunuluyor. 

Uygulama ile birlikte Brooklyn dev bir laboratuvara dönüştü. Fulton Street Mall isimli alışveriş merkezine bir gösterge panosu yerleştirildi. Yaya hareketlerinin ve yoğunluklarının gösterildi panoda günün hangi saatlerinde yoğunluk olduğu gösteriliyor. Mayıs ayından bu yana verilerin toplandığı bölgede lokallerin yaşamlarını kolaylaştıracak çözümler aranıyor. Sensörlerle toplanan verilerin kentlerin politikalarına ve planlamalarına pozitif etkiler yaratacağı düşünülüyor. 

Büyüyen şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanan projede yerleştirilen sensörler yaya akışının inşaatlardan ve şantiyelerden etkilendiği ortaya çıktı. Hafriyat kamyonlarının bisikletliler, yayalar ve araçlar için tehlike oluşturduğu belirlendi. Ayrıca yalnızca otobüs yolu olan Fulton Caddesi’ne giren otomobiller yüzünden trafik yoğunluğu arttığı söylendi. Bu bilgiler üç girişimciden Numina’nın yerleştirdiği sensörlerden elde edildi. 

Carmera’nın yerleştirdiği sensörler ise yaya yoğunluğunu değerlendirdi. Brooklyn’de yaya yoğunluğunu verilerini toplayan sensörler okunur hale getiriyor.

Citiesense ise diğer iki girişim tarafından toplanan verileri modelleyerek görselleştiriyor. Bu sayede bölgenin yönetim şeklinin elden geçmesi planlanıyor. 

Circular City projesi büyüyen şehirlerdeki problemleri ortadan kaldırıp yeni çözümler üretmeyi hedefliyor. Proje başarılı olursa diğer şehirlere hatta tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz