Bu yılın en popüler sanal gerçeklik yeniliği: Sanal kokteyl bar açıldı!

0
477 Okunma

Vocktails, dijital olarak geliştirilmiş sanal kokteyller, alışılmış yiyecek ve içeceklerin değiştirilmesi adına çok önemli bir gelişme. Vocktails sayesinde en sevdiğiniz içeceklerin tadını rahatlıkla tadını çıkarın. Bu teknolojinin gelecekteki uygulamaları arasında, herhangi bir tuz eklemeden, gıda tuzlu bir yiyecek hissi yaratabilir. Ya da aslında içinde şeker olmayan yiyecekler size dünyanın en güzel tatlısı gibi gelebilir.

 

Dalgalı teknolojiler ve sensörler kullanarak oluşturulan Vocktail; tadı, kokusunu ve gerçek bir kokteylin görünümünü simüle ediyor. Teknoloji, cama pompalanan bir koku, bir dizi renk yayan bir LED ışığı ve camın kenarında bulunan iki gümüş elektrot kullanarak oluşturulmuş. Elektrotlar, tercihimize bağlı olarak, tuzlu veya ekşi duyuları uyarmak için dilin üzerindeki elektrik akımlarını kullanıyor. Sinyallerin birleşimi beynimizi  otantik bir tat hissine ulaştırıyor.

Teknoloji, sevdiğimiz ancakm içmemizin sakıncalı olduğu g içeriklere olmadan varmış gibi algılamamızı sağlar. Böylece sevdiğimiz lezzetlerin tadını çıkarmayı mümkün kılar.Sanal kokteyl bardağı, akıllı telefonlarımızdaki içecek ve tatları kişiselleştiririr. Bir uygulama sayesinde içeceklerimizin tadının değişmesini sağlar. Bir bardak su bir düğmeye basılarak bir mojito veya bir kadeh şaraba dönüştürülebilir!

Sanal kokteylin arkasındaki bilim

Sanal Kokteyl, multisensör lezzet deneyimlerini dijital olarak simüle eden etkileşimli bir içecek cihazı. Vocktail sistemi, sanal tatlar yaratmak ve içeceğin mevcut lezzetlerini artırmak için üç ortak duyuyu kullanıyor. Bu duyular; tadma, koklama ve görme.

Özelleştirilmiş sanal lezzet duyumları Bluetooth ile yapılandırılmış. Tam sistem, elektronik kontrol modülünü, üç koku kartuşunu ve üç mikro hava pompasını tutan 3D baskılı bir yapıya sorunsuz bir şekilde kaynaştırılan özel bir kokteyl camından oluşuyor. Bir kullanıcı Vocktails’den içtiğinde, görsel (içecek üzerine yansıtılan RGB ışığı), tadı (dilin ucundaki elektriksel uyarım) ve koku uyaranları (mikro hava pompalarının yaydığı) ) hepsi, orijinal bir içeceğin lezzetini değiştirerek, bir sanal lezzet hissi yaratmak için birleşiyor. Vocktail Bar, Londra, İngiltere’deki Future Tech Now programında halka açıldı. Bu yıl tanıtılan en popüler Sanal Gerçeklik yeniliklerinden biri!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz