Instagram Mavi Tik (Hesap Doğrulama) özelliğini herkese açtı!

0
723 Okunma

Dünyanın en ünlü sosyal ağ platformu olan Instagram’da, tanınmış kişiler ve markaları bulmamızı kolaylaştıran “mavi tik”, “onay rozeti” uzun süredir mevcut. Ancak Instagram;  geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncellemesi ile  hesap onaylatma işlemini herkes için aktif hale getirdi.

Değişiklikler, takipçilerinin takip ettikleri hesabın orijinal olduğuna ve ana şirketi olan Facebook tarafından yakın zamanda yapılan benzer hareketleri takip etmelerine güvence verme çabalarının bir parçası. Yeni güncellemeyle birlikte Instagram’ı aktif olarak kullanan ve milyonlarca takipçisi olan popüler kişi ya da şirketler, artık hesap doğrulama talebinde bulunabiliyor. Eğer, siz de tanınmış kişiler arasındaysanız aşağıdaki adımları takip ederek birkaç adımda istek gönderebilirsiniz.Böylece, Instagram’da onaylanmış hesaplar arasına sizler de girebilirsiniz!

Instagram hesap doğrulama (mavi tik) nasıl alınır?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öncelikle profile girerek işleme başlıyouruz. Sonrasında ise menü simgesine dokunun.En altta bulunan “Ayarlar” sekmesini seçin.Ardından “Doğrulama İste” sekmesine tıklayın.Karşınıza çıkan sayfada hesap kullanıcı adınızı, tam adınızı ve yasal veya ticari kimliğinizin bir kopyasını sağlamanız gerekiyor. (Instagram bu bilgilerin hiçbir zaman halka açık olmayacağına söz veriyor.) İsteğiniz incelendiğinde, bildirimlerinizde onaylama veya reddetme mesajını alacaksınız. Ne yazık ki, sürecin ne kadar süreceği  doğrultusunda  herhangi bir bilgi yok! Bu arada dolandırıcıların, yeni sistemden para kazanmaya çalışacağından şüphelenen Instagram’ın kurucu ortağı açıklamada bulundu. Platformun, doğrulama için asla ödeme talep etmeyeceğini veya doğrulamanızı onaylamanızı istemeyeceği bilgisini verdi.

 

Instagram’ın yayınladığı diğer değişiklikler arasında  “Bu Hesap Hakkında” özelliği var. Hakkında sayfasını görüntülemek için ilgili sayfaya ve ardından menü simgesine dokunun. Son olarak da “Bu Hesap Hakkında” seçeneği ile sayfayı görüntüleyin. Bu sayfada, geniş takipçi kitlesine ulaşmış kişilerin,  Instagram’a ne zaman katıldığını, bulundukları ülke, kullanıcı adı değişiklikleri kullanıcılarla paylaşılıyor. Paylaşılan bilgiler arasında hesabın yayınladığı reklamlar da yer alıyor. .  Bu özellik içerik üreticilerin taklit edilmesinin önüne geçerken, platformdaki spam hesap ihtimalini de azaltmak için eklenmiştir.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz