Bulaşık makinenize asla koymamanız gereken 5 şey

0
465 Okunma

Bulaşık makinesi hayatımızı kolaylaştıran en önemli mutfak eşyalarından biri. Günlük tabak, kase, bardak ve mutfak eşyalarının çoğu için mükemmel olsa da, yüksek su sıcaklığı bazı mutfak eşyalarına zarar verebilir. Bu içeriğimizde sizlere bulaşık makinenize asla koymamanız gereken 5 şeyi listeledik.

Tahta mutfak eşyaları

bulasik-makinenize-asla-koymamaniz-gereken-8-sey-1

Kesme tahtalarını, tahta kaşıkları ve tahta saplı bıçakları bulaşık makinesine koymamalısınız. Aksi taktirde sıcak su çarpabilir, deterjan çizebilir ve kurutma döngüsü çatlayabilir.

Kristal ve Çiniler

bulasik-makinenize-asla-koymamaniz-gereken-8-sey-2

Porselen, kristal ve gümüş kaplama mutfak gereçleri bulaşık makinesinde yıkanırsa, ısıdan dolayı hassas kristal malzeme çatlayabilir ve ayrıca kristalin doğal parlaklığını da öldürebilir.

Dökme demir tava

bulasik-makinenize-asla-koymamaniz-gereken-8-sey-3

Döküm tava ve tencerelerinizin bulaşık makinasında yıkanması sadece bu ürünlerin paslanmasına neden olmaz bulaşık makinesinin kendisine de zarar verir.

Mutfak bıçakları

bulasik-makinenize-asla-koymamaniz-gereken-5-sey-4

Et bıçağı, sıyırma bıçağı, peynir bıçağı gibi özel mutfak bıçaklarınız varsa bunları bulaşık makinesinde yıkamamalısınız. Deterjanın aşındırıcılığı, bıçakların bıçaklarını köreltir ayrıca sıcak su kulpları gevşeterek zamanla paslanmaya neden olur.

Peynir rendeleri

bulasik-makinenize-asla-koymamaniz-gereken-5-s
Peynir rendeleri tıpkı keskin bıçaklarda olduğu gibi bulaşık makinesinde zamanla körelebilir. Bu nedenle rendeyi makinede yıkamamanızı tavsiye ediyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz