Bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken mutfak eşyaları hangileri?

0
120 Okunma

Mutfaktaki en büyük yardımcılardan biri olan bulaşık makineleri, enerji ve sudan büyük tasarruf sağlaması ile biliniyor. Mutfakta olmasına alıştığımız bulaşık makinelerine yıkaması için birçok mutfak eşyası atıyoruz. Oysa ki her eşya bulaşık makinesine atılmak için uygun değil.

Peki bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken mutfak eşyaları hangileri?

  • Ahşap ve bambu mutfak aletleri, uzun süre yıkama işlemlerinde deterjanı emdiği için makinede yıkamak sağlık açısından zararlı. Tahta kesme tahtalarını vs. bulaşık makinesinde yıkamak da matlaşmalarına ve cilalarının sökülmelerine neden olur.

bulaşık makinesi eşyalar

  • Bulaşık makinesinde yıkanmaması gereken diğer bir mutfak eşyası ise teflon tava ve tencereler. Teflon tencerelerin genellikle elde yıkanması tavsiye edilir. Makinede yıkandıklarında yapışmaz ve yanmaz özellğini zamanla kaybederek çizilebilir.
  • Döküm tencereler de bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenler arasındadır. Bu tür tencereler makinede yıkandıklarında oksitlenme sebebiyle zarar görür ve paslanarak kullanılmaz hale gelir.
  • Yiyecek ve içecek termoslarının da bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekiyor. Termoslar elde yıkanarak temizlenmelidir.
  • Silikon kek kabı gibi ürünlerde makinede yıkanmaması gerekenler arasında yer alıyor. Silikon kek kalıpları, keki çıkardıktan sonra bulaşık süngeri ile temizlenmeli.

 

Bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenler listemiz bu şekildeydi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz