Twitter’da engelleme devri bitiyor!

0
103 Okunma

Elon Musk, Twitter’da dating özelliğinin ardından şimdi de engelleme özelliğini kaldırma kararı ile gündemde.

Twitter’da (X) engelleme devri bitiyor!

Elon Musk, popüler sosyal medya uygulaması Twitter’da büyük değişiklikler yapmaya devam ediyor. Platforma dating özelliğini getiren Musk, şimdi de kullanıcıların güvenliklerini de ilgilendiren “engelleme” özelliğini kaldırmayı düşünüyor.

Popüler uygulamada yer alan ve mutlaka en az bir defa da olsa kullandığımız “kullanıcı engelleme” özelliği kaldırılıyor. Yeni özelliğe göre artık istemediğiniz kullanıcıları Twitter’dan engelleyemeyeceksiniz.

twitter Elon Musk

Elon Musk, konuyla ilgili olarak kullanıcıları Twitter platformunda engelleme özelliğinin saçma olduğunu ve bir işe yaramadığını düşündüğünü belirtti. Musk’a göre uygulamada kullanıcıları engelleme özelliği hiçbir anlam ifade etmiyor. 

Musk tarafından yapılan açıklamanın devamında birini sessize almak ile engellemek arasında bir fark yok. Hatta sessize alma özelliği tek başına yeterli engellemeye ihtiyaç yok. Fakat burada kaçırılan nokta sessize alma özelliği, kısıtlamak istediğiniz kişinin sizin profilinizi görmesini engellemiyor. Ayrıca o kişi size özel olarak mesajda atabiliyor. Yani tam olarak Twitter içinde o kişiye karşı izole olamıyorsunuz.

Peki siz Twitter’ın yeni kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz