Bytedance, Resso ile Spotify rakibi olacak

0
434 Okunma
tiktok-un-sahibi-bytedance-resso-adinda-kendi-muzik-uygulamasini-baslatiyor-1

Dünya genelinde milyonlarca aboneye sahip olan TikTok, kullanıcılarına yaşadıkları anları kısa video şeklinde paylaşma imkanı tanıyan bir platform. Çinli sosyal medya devi TikTok’un sahibi Bytedance, Hindistan’da Resso adlı kendi müzik uygulamasını başlatıyor.

Resso, Apple Music’e benzetildi

Uygulamada TikTok’un şarkılar için hızlıca kaydırma arayüzünü kullanırken, Resso alışılanın aksine popüler kısa video uygulamasından uzak kalmaya ve yeni bir kimlik yaratmaya çalışacak. Bilindiği üzere Çinli teknoloji devi, Resso’yu Aralık ayında Hindistan ve Endonezya’da test etmeye başlamıştı. TikTok’un bu yeniliği Apple Music ve Spotify’a rakip olacak yeni bir müzik akışı uygulaması olabilecek gibi duruyor.

tiktok-un-sahibi-bytedance-resso-adinda-kendi-muzik-uygulamasini-baslatiyor-2

Bu uygulama bir sosyal ağ hissi vererek müzik akışı modeline benzersiz bir bakış sunuyor. Tasarım olarak Apple Music’e benzetilse de kullanıcılar Resso uygulamasında istedikleri şarkı hakkında yorum yapabilecek ve müzik kliplerinden gifler ya da videolar yaratabilecekler.

Resso’nun ilk duyulmasının ardından Spotify hisselerinde bir düşüş yaşanmıştı. ByteDance’in, ABD’de ve Avrupa’da potansiyel olarak görücüye çıkmadan önce, Brezilya’da ve diğer gelişmekte olan pazarlarda Resso’yu piyasaya sürmesi bekleniyor.

https://pembeteknoloji.com.tr/whatsapp-a-karanlik-mod-geliyor-24435/

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz