Akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir?

0
902 Okunma
Akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir

Elimizden düşmeyen telefonlar aslında mikrop yuvası olarak düşünülebilir. Sürekli kullanımda ve temizlenmediğinde umumi bir tuvalet kadar mikrop barındıran telefonlarımızı eğer kılıflı bir şekilde kullanıyorsak işler biraz daha karışıyor. Bu noktada karşımıza telefon kılıflarının temizlenmesi çıkıyor. Peki akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir? Nelere dikkat etmeliyiz?

Akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir?

Akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmezi. Sosyal medya hesaplarında aktif bir şekilde zaman geçirirken aynı zamanda bankacılık işlemlerimizi yapabiliyoruz. Alışveriş uygulamaları ile dışarı çıkmadan sipariş verebilirken, mobil oyunlar ile hayatımızı biraz daha renklendiriyoruz. Telefonlar bu kadar hayatımızın içinde yer alırken ve onlarla bu kadar fazla zaman geçirirken temizlikleri de çok önemli hale geliyor.

Her model ve materyalde bulunan telefon kılıflarının çeşidine göre temizleme yapmak gerekiyor. Örneğin, deri bir kılıfa sahipseniz daha özenli bir şekilde temizleme yapmanız gerekebiliyor. İşte materyaline göre akıllı telefon temizliği.

Plastik kılıfların temizliği

akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir

Bir ara birçok kişinin kullandığı plastik kılıfların temizliği diğerlerine göre biraz daha kolay. Isı dışında dayanıklı olarak görebileceğimiz bu kılıfları klor içerikli deterjan kullanarak bile temizleyebilirsiniz.

Bunun dışında ihtiyacınız olan şeyler; bir sünger, su ve evinizde kullandığınız bir klor içerikli herhangi bir temizleyici. Hepsi bu. Sonrasında ise bir leğen içine koyduğunuz deterjan ve suyun içinde kılıfınızı 5-10 dakika bekletin. Sünger yardımıyla arındırdığınız kılıfınız artık kullanıma hazır!

Kauçuk ve silikon kılıfların temizliği

akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir

Şu an için birçok akıllı telefon için daha tercih edilebilir kılıflardan olan bu kauçuk ve silikon kılıflar, plastiğe göre daha yumuşak ve daha hassas olarak karşımıza çıkıyor. Yani klorlu veya ağartıcı içeren bir temizleyici kullanmamak gerekiyor. Bu kılıflar içinse; bulaşık deterjanı isteğe göre karbonat, sünger/bez ya da bir diş fırçası gerekiyor.

Kılıfınızı önceki temizlik işlemi gibi bir kaba koyduğunuz deterjanlı ılık suyun içine bırakın ve bez yardımı ile temizleyin. Eğer temizleme işleme yeterli olmamışsa, daha küçük kısımlar için diş fırçasının yardımına başvurabilirsiniz.

Ahşap kılıfların temizliği

Akilli-telefon-kiliflari-nasil-temizlenir

Ahşap kılıfların kullanımı zor olduğu gibi sert dokusuyla da dikkatli olmak gerekiyor. Bir küçük hamle ile zarar görebilecek bu kılıflar için temizleme işleminde de hassas olmak lazım. Bu nedenle doğal bir temizleyici olarak kullanılan sirkeyi, ahşap kılıfların temizliğinde kullanabiliriz.

Bunun için yine su, sirke, sprey şişesi ve bez gerekiyor. Su ve sirke karışımını doldurduğumuz sprey şişesi ile telefonunuzun kılıfına sıkmak suretiyle ve bez yardımıyla kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Eğer sirkenin kokusu sizi rahatsız ediyorsa, el sabunu da ekleyebilirsiniz bu karışımın içine.

Deri kılıfların temizliği

akıllı telefon kılıfları nasıl temizlenir

Deri kılıflar çok şık dursa da aşınma payları oldukça yüksek. Bu nedenle sık sık temizlememek ve özenli kullanmak gerekiyor. Bu kılıfı temizlemek içinse; su, çok az miktarda el sabunu, deri bakım yağı ve yumuşak dokulu bir bez. Kılıfınızı su ve sabun ikilisiyle temizledikten sonra, onu parlatmanız gerekebilir. Özellikle telefon markalarının orijinal kılıflarını aldıysanız deri bakım yağı kullanmanızda fayda var.

İlginç modüler akıllı telefon ve bilgisayar tasarımı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz