Çamaşır kurutma makinesi nasıl temizlenir?

0
1.065 Okunma

Kış aylarında yıkanan çamaşırların kuruması uzun sürer. Bu nedenle özellikle bu mevsimlerde çamaşır kurutma makineleri daha sık kullanılır. Satın alınan çamaşır kurutma makinelerinin ilk günkü gibi çalışması için gerekli olan bakımlar mutlaka yapılmalı. Peki çamaşır kurutma makinesi temizliği nasıl yapılır? İşte detaylar…

Çamaşır kurutma makinesi temizliği

Çamaşır kurutma makineleri genellikle kış aylarında daha çok kullanılır. Balkonda birkaç günde kuruyan çamaşır, çamaşır kurutma makinelerinde sadece birkaç saat içinde kurur. Üstelik balkonda yer kaplayan çamaşır sorunundan da kurtulunmuş olunur.

Kullanılan çamaşır kurutma makinesinin temizliğinin düzenli yapılması ise kullanılan ürünün uzun yıllarca ilk günkü gibi çalışmasını sağlar.

Peki çamaşır kurutma makinesi temizliği nasıl yapılmalı?

  • İlk olarak her çamaşır kurutma işleminin ardından makinenin iç kapak kısmında bulunan filtreleri temizlemek gerekiyor. Bu filtreler markalara göre değişiyor. Bazı modellerde 2 tane bazılarında ise 1 tane olabiliyor. Bu filtreleri yıkayarak veya süpürge ile tozunu çektirerek temizleyebilirsiniz. Genellikle makinede kurutulan çamaşırların tüm yünleri bu alana toparlanır. Makinenin daha uzun ömürlü olması için mutlaka her kullanım sonrasında filtreler temizlenmeli.
  • Makinenin kullanım sonrası temizliğini yaparken içerisinde su biriken kabını da boşaltmayı unutmayın.
  • Düzenli aralıklar ile ana ünite temizliğini de yapmayı unutmayın. Bu bölüm genellikle makinenin ön kısmında aşağı bölümde yer almaktadır. Bu bölümü de düzenli olarak  temizleyerek makinenin ömrünü uzatmak mümkün.

Peki siz çamaşır kurutma makinenizi temizlerken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz