Çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan hatalar neler?

0
175 Okunma

Şüphesiz bir evin en önemli beyaz eşyası çamaşır makinesidir. Çamaşır makineleri ev içerisinde biriken tüm kıyafetleri belirli bir derecede hijyen olacak şekilde yıkar. Bu işlem basit gibi görülse de dikkat edilmediğinde cihaz ömrü kısalabilir. Peki çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan hatalar neler? İşte yanıtı…

Çamaşır makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları

  • Fazla çamaşır doldurmak 

çamaşır makinesi

Çamaşır makinesine fazla çamaşır doldurmak cihaza zarar veren kullanıcı hatalarından biridir. Yeterli miktarda atılan çamaşır hem temizlenir hem de hijyen olmuş olur. Çamaşır günleri belirleyerek çok fazla biriktirmeden çamaşır yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Çamaşır yıkarken mutlaka kullandığınız makinenin kendine özel kapasitesi kadar çamaşır doldurun. Fazla çamaşır doldurmak aynı zamanda makinenin çalışırken yürümesine neden olacaktır.

  • Fazla deterjan kullanmak 

çamaşır makinesi deterjan

Herkes çamaşırlarının düzgün bir şekilde yıkanmasını ister. Ancak bunun için makineye fazlaca deterjan dökmek yanlıştır. Fazla bir şekilde koyduğunuz deterjan kıyafetlerinizin kolayca yıpranmasını sağlar. Bu durum yalnızca kıyafetlere değil makineye de zarar verir. Fazlaca kullanılan deterjan, makinenin giderlerinde de totu birikmesine neden olur.

  • Yıkanan kıyafetleri makine içerisinde bekletmek 

Diğer bir kullanıcı hatası ise yıkanan kıyafetleri çamaşır makinesinde bekletmektir. Yıkanan kıyafet alınmadığında makine içerisinde nem oluşumuna neden olur. Bu durum da çamaşır makinenizin ömrünü kısaltır.

Peki sizin çamaşır makinesi kullanırken vazgeçemediğiniz alışkanlıklarınız neler? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz