iPhone Gece Modu: En İyi Gece Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

0
1.465 Okunma

Android üreticileri yıllarca sahip olduktan sonra, Apple nihayet iPhone 11 ile Gece Modu’nu tanıttı. Gece Modu, iPhone’unuzu kullanarak resimlere tıklandığında düşük ışık performansını büyük ölçüde artırır. Ancak, Instagram’ınız için göz alıcı resimlere tıklamak üzere iPhone Gece Modu’nu daha da etkili bir şekilde kullanabileceğiniz birkaç ipucu ve püf noktası var.

Hangi iPhone modellerinde Gece Modu bulunuyor?

Ne yazık ki, tüm iPhone modellerinde kamera uygulamasında Gece Modu yoktur. İşte Gece Modu desteğine sahip tüm iPhone’lar.

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

iphone-gece-modu-en-iyi-gece-fotograflari-nasil-cekilir-1

iPhone 11 serisinde yalnızca birincil kamerada Gece Modu bulunduğunu unutmayın. Bu nedenle, gece çekim yapıyorsanız yalnızca birincil kamerayı kullanmanızı öneririz. Genel bir kural olarak, ayrıntılar açısından birincil genellikle en iyisidir, bu nedenle ultra geniş ve telefoto lensler Gece Modu desteğine sahip olsa bile tüm iPhone’larda birincil 1X atıcıyı kullanmanızı öneririz.

iPhone’da daha iyi Gece Modu fotoğrafları nasıl çekilir?

İşte gece fotoğraflarınızı (düşük ışıklı görüntüler) iyileştirebileceğiniz ve yıldız çekimleri yapabileceğiniz bazı yollar. Geceleri fotoğraflara tıkladığınızda senaryoya bağlı olarak bu ipuçlarından bazılarını veya tümünü kullanabilirsiniz.

1. Deklanşör Süresini Artırın

iPhone, gece birden fazla çekim yapmak için kameranın deklanşörünü birkaç saniye açık tutar. Süre ne kadar uzun olursa, çekimleriniz o kadar parlak ve iyi olur. Yani, iPhone’unuz bir veya iki saniyelik bir çekim yapacağını gösteriyorsa, süreyi artırabilir ve daha iyi bir çıktı alabilirsiniz. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: iPhone’unuzdaki Kamera uygulamasını açın. Çekmek istediğiniz konunun üzerine gelin.

Adım 2: Ek geçişler getirmek için ekranın ortasında yukarı kaydırın.

Adım 3: Alt çubukta soldan ikinci simgeyi seçin. Bu, Gece Modu kaydırıcısını getirecektir.

iphone-gece-modu-en-iyi-gece-fotograflari-nasil-cekilir-2

Adım 4: Zamanlayıcıyı artırmak için kaydırıcıyı değiştirin. Varsayılan olarak bir saniye gösteriyorsa, ikiye veya üçe yükseltin.

Not : Maksimum deklanşör hızı çevrenizdeki ışıklara göre değişiklik gösterebilir.

Çekimi yapmak için deklanşöre basın. Varsayılan zamanlayıcıya sahip olandan daha iyi olduğu ortaya çıkacaktır.

2. Telefonunuzu Sabit ve Vücudunuza Yakın Tutun

iPhone’unuz uzun deklanşör süresiyle birden fazla çekim yaparken, telefonunuzu sabit tutmanız son derece önemlidir. Bu, yakalanan tüm çekimlerin daha ayrıntılı ve daha parlak bir görüntü oluşturmak için mükemmel şekilde üst üste bindirilebilmesini sağlar.

Telefonunuzu elinizde tutarken sabit tutmanın iyi bir yolu, ellerinizi vücudunuza yakın tutmaktır. Biraz sallanmaya neden olabileceğinden, kollarınızı vücudunuzdan uzağa uzatmamaya çalışın. Ayrıca, ekstra denge için telefonunuzu tek elinizle değil iki elinizle tutun.

3. Bir Tripod Kullanın veya iPhone’unuzu Bir Yüzeye Yaslayın

Bu nokta bir öncekinin devamı niteliğindedir. iPhone’un Gece Modu, en fazla 30 saniyelik bir çekim yapabilir. Bu, göksel cisimleri yakalarken faydalıdır. Ancak, iPhone’da bu kadar uzun süre gece fotoğrafları nasıl çekilir diye merak ediyorsanız, cevap bir tripod kullanmaktır.

Bir tripod, iPhone’unuzu kesinlikle sabit tutar; bu, geceleri bulanık çekimlerden kaçınmak için bir zorunluluktur. Bu nedenle, iPhone’unuzla gece fotoğrafçılığında ustalaşmak istiyorsanız, bir tripod şiddetle tavsiye edilir.

iphone-gece-modu-en-iyi-gece-fotograflari-nasil-cekilir-3

iPhone’unuzu bir tripoda monte edin ve çekim yönünüze doğrultun. Ardından, yukarıdaki yöntemi kullanarak deklanşör süresini manuel olarak artırın. Gece gökyüzünün fotoğraflarını tıklıyorsanız, zamanlayıcıyı 30 saniyeye kadar uzatabilirsiniz.

Tripodunuz yoksa telefonunuzu sabit durması için bir yüzeye dayamayı da seçebilirsiniz.

4. Yakınlaştırmayın veya Uzaklaştırmayın

Daha önce de belirtildiği gibi, birincil kamera iPhone’unuzdaki en iyi kameradır. Ancak bazen, daha iyi bir perspektif elde etmek için yakınlaştırmak veya çerçevenize daha fazla öğe sığdırmak için uzaklaştırmak isteyebilirsiniz. Ancak, gece çekim yaparken bu önerilmez.

iPhone’unuzdaki ikincil ve üçüncül lensler o kadar güçlü değildir ve bu nedenle daha az ayrıntı ve daha fazla parazit içeren fotoğraflar çekebilir. Bu nedenle, resminizi çerçevelemek için yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak yerine, birincil kamerayı kullanarak fotoğraf çekin. Daha sonra, ihtiyaçlarınıza göre çerçevelemek için düzenlerken fotoğrafı yakınlaştırabilirsiniz.

Daha geniş bir kare yakalamak istiyorsanız, ultra geniş kameraya geçmek yerine istediğiniz kareyi elde edene kadar geri adım atın.

5. Kamera Flaşını Devre Dışı Bırakın

Flaşın sahneye daha fazla ışık kattığını ve dolayısıyla geceleri daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olduğunu düşünüyor olmalısınız. Bu kısmen doğru. Flaş, yakın plan nesneler için iyi olan sert bir aydınlatma üretir, ancak insan konularını veya kameradan biraz daha uzaktaki herhangi bir şeyi tıklarsanız, flaş aslında çekiminizi mahvedebilir.

iPhone’unuz düşük ışık koşullarında flaşı otomatik olarak açarsa, devre dışı bırakmak için uygulamanın sol üst köşesindeki flaş simgesine basın.

Sarıdan şeffafa döndüğü anda, flaşın devre dışı bırakıldığını anlarsınız. Karanlıkta fotoğraflara tıklamıyorsanız, flaşı kapalı tutmanızı öneririz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz