ChatGPT sizi daha iyi tanıyabilmek için ‘hafıza’ kazanıyor

0
706 Okunma

ChatGPT ile konuşurken aynı bilgileri defalarca vermek can sıkıcı olabiliyor. OpenAI bunu düzeltmeye ve sohbet robotunuzu büyük ölçüde kişiselleştirmeye çalışıyor. ChatGPT’nin sizinle ve konuşmalarınızla ilgili bilgileri zaman içinde hatırlamasını sağlayacak “bellek” kullanıma sunuluyor.

Bellek iki yoldan biriyle çalışabilecek. Siz konuşurken kendinizle ilgili detayları verip ChatGPT’ye sizinle ilgili belirli bir şeyi hatırlamasını söyleyebilirsiniz. İkinci yol ise ChatGPT zaman içinde bu ayrıntıları toplamaya çalışabilir ve siz sorular sorup yanıtlar alırken hakkınızda bilgi depolayabilir. Her iki durumda da amaç, ChatGPT’nin her seferinde hatırlatılmasına gerek kalmadan bilgilerinizi kullanabilmesi.

ChatGPT artık size daha da yakın

OpenAI’nin buradaki stratejisi, diğer internet hizmetlerinin sizin hakkınızda bilgi edinme biçimine çok benziyor. Hizmetlerini çalıştırırken sizi izliyorlar; ne aradığınızı, neye tıkladığınızı, neyi beğendiğinizi veya başka herhangi bir şeyi öğreniyorlar ve zaman içinde profilinizi geliştiriyorlar.

Ancak bu özelliği faydalı bulan kullanıcılar kadar da rahatsız olanlar var. OpenAI, kullanıcıların ChatGPT’nin hafızasını kontrol altında tutabileceğini söylüyor. Ayrıca sistemi sağlığınız hakkındaki bilgiler gibi hassas şeyleri hatırlamayacak şekilde eğittiğini belirtiyor.

ChatGPT’ye her zaman sizin hakkınızda ne bildiğini sorabilir ve sohbet robotunuza bir şeyi unutmasını söyleyebilirsiniz. Ayarlar kısmının Belleği Yönet bölümünden bilgilerinizi kaldırabilirsiniz. OpenAI ayrıca Geçici Sohbet’i bir tür gizli mod olarak sunuyor. Geçici Sohbet, ChatGPT’nin sizinle ilgili bilgileri hatırlamadan hızlı bir konuşma yapmanın bir yolu. Ayrıca hesabınızın tamamında bu özelliği tamamen kapatabilirsiniz.

iOS kullanıcılarına müjde! ChatGPT-4 alternatifi Copilot artık iOS’da!

Şirket, bu özelliği duyuran blog yazısında, hafızanın şimdilik yalnızca kullanıcıların küçük bir kısmına açık bir test olduğunu söyledi. Ancak özellik hızlı bir şekilde ChatGPT’nin temel bir parçası haline gelebilir. Yapay zeka sohbet robotlarımız artık daha akıllılar ve bizi hızlı bir şekilde tanıyabiliyorlar.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz