Spam e-postalardan bıktınız mı? Google’ın Gmail kullanıcıları için yeni hazırlıkları var

0
277 Okunma

Gelen kutunuzdaki dağınıklığı gidermek ve spam e-postalardan kurtulmanız için Google’ın yeni düzenlemeleri var. Bu düzenlemeler geçen yıl Ekim ayında duyuruldu. Google’ın bu ay tanıttığı düzenlemeler, gönderenleri belirli biçimleri izlemeye, alan adlarını doğrulamaya ve spam olarak işaretlenen e-posta sayısının belirli eşiklerin altına düşmesini sağlamaya zorlayan toplu e-posta gönderme yönergeleri biçiminde geliyor. Ayrıca gönderenlerin diğer gönderenlerin kimliğine bürünmesine izin vermiyor.

Spam e-postaları tek tek silmek için uğraşmaya son

Yönergelerin aralarında kullanıcıların en çok seveceklerinden biri de şüphesiz toplu e-posta gönderenlerin mesajlarında “açıkça görülebilen bir abonelikten çıkma bağlantısı” bulundurmaları. Ayrıca bu bağlantıya tıklayan kullanıcıların iki gün içinde abonelikten çıkmaları gerekecek.

Bu kuralı ihlal eden kullanıcılara ise başta hata mesajları gidecek sonra ise postalar reddedilecek. Tek tıklamayla abonelikten çıkma düğmesine gelince bunun tüm ticari ve tanıtım postalarına eklenmesi gerekiyor. Toplu gönderenler, 24 saatlik bir süre içinde kişisel Gmail hesaplarına 5.000 veya daha fazla ileti gönderen kişiler olarak sınıflandırılır. Şirketlerin birden fazla e-posta hesabı kurmasını engellemek için toplam hesap, aynı birincil alan adından gönderilen tüm e-postaları içerecek.

Bu spam e-posta yönergelerinin yanı sıra Google, e-posta gönderenlere, dijital yazışmalarının alıcılar için daha az spam içerikli ve rahatsız edici görünmesini nasıl sağlayabilecekleri konusunda çeşitli öneriler de yayınladı. Şu anda bunlar katı kurallar değil  ancak ileriki dönemlerde zorunluluk haline gelebilir.

Google’da yeni dönem! Gemini, Bard’ın yerini alıyor!

Google şu anda toplu e-posta gönderenleri günde 5.000 veya daha fazla e-posta gönderen kişiler olarak sınıflandırıyor. Ancak bu sınırı düşürebilir ve tek tıkla abonelikten çıkma düğmesini ve kimlik doğrulama kurallarını diğer gönderenleri de kapsayacak şekilde genişletebilir.

Google, spam e-postaları azaltmakta kararlı görünüyor ve şimdiye kadarki çabalarının, Gmail kullanıcılarının aldığı kimliği doğrulanmamış e-postaların sayısını %75 oranında azalttığını söylüyor; bu nedenle gelecekte daha fazla e-posta koruması sunması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz