NVIDIA ChatGPT’ye meydan okuyor!

0
314 Okunma

Yapay zeka artık hayatımızın her yerinde. OpenAI’ın piyasaya sürdüğü ChatGPT ise günümüzde hala popülerliğini koruyor. NVIDIA’ın yeni yapay zeka hamlesiyle birlikte ChatGPT’nin tahtını sallayacak. İşte detaylar…

ChatGPT’nin rakibi Chat with RTX yapay zeka aracı nedir?

NVIDIA OpenAI’a meydan okuyacağı yeni yapay zeka aracı Chat with RTX’i tanıttı. NVIDIA’nı yeni yapay zeka aracı, bir RTX ekran kartı kullanarak bilgisayarınızda çalışabilecek. Şirket tasarladığı bu yeni yapay zeka aracına “Chat with RTX” adını verdi. Buna ek olarak şirket Yapay zeka aracının erken geliştirici önizlemesine yayınladı. Ayrıca RTX 30 ve 40 serisinin ücretsiz test edebileceğini söyledi.

NVIDIA yeni yapay zeka aracını test etmek için bir demo uygulaması paylaştı. Bu araç, kullanıcıların belgelerini, videolarını ve bilgisayarlarında yerel olarak depolanan diğer verileri kullanarak kişiselleştirilmiş bir sohbet botu oluşturmalarını sağlıyor. Üstelik herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. En az 8 GB belleğe sahip bir RTX 30 veya 40 serisi ekran kartı ile birlikte bu aracı kullanabilirsiniz.

Yapay Zeka’ya göre 2024 yılının en iyi sevgililer günü hediyeleri!

 

Peki Chat with RTX nasıl çalışıyor? Şirketin konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Chat with RTX; dosyaların hızlı şekilde cihaz üzerinde sorgulanmasını ve analiz edilmesini sağlamak için ray-tracing özelliklerinden yararlanıyor. Kullanıcılardan biri, bu özelliği test etti. Kullanıcı, yüklediği test videosunda yapay zeka aracıyla videodaki referansları kolayca bulabildiğini söyledi.

NVIDIA’nın ChatGPT’ye rakip olduğu yeni yapay zeka aracı, Chat with RTX aracının özellikle belge taramasında büyük kolaylık sağlıyor. Bu özellik sayesinde onlarca sayfalık dosyalar arasından istediğiniz kısmı çekebilirsiniz. Buna ek olarak araç tarafından özetlenmesini isteyebilirsiniz. Bu program aynı zamanda internet bağlantısına veya bulut hizmetlerine ihtiyaç duymuyor. Yalnızca kendi donanımınızla çalışıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın!

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz