Chloé Zhao, Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu

0
589 Okunma

Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 93’üncüsü verilen Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yönetmen Ödülü’ne Nomadland filminin yönetmeni Chloé Zhao layık görüldü. Zhao, bu kategoride Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu.

En İyi Yönetmen Oscarı’nı kazanan ikinci kadın

Bu kategoride ödül kazanan ilk Asyalı kadın yönetmen olan Zhao ayrıca En İyi Yönetmen Oscarı’nı kazanan ikinci kadın olarak da tarihe geçti. Chloé Zhao, törendeki konuşmasında “Bu ödülü, tüm zorluklara karşın iyilik için direnme inancına ve cesaretine sahip olan herkes için alıyorum. İnsanlar doğuştan iyilerdir. Ben dünyanın her yerinde, her zaman tanıştığım insanların içinde iyiyi bulabildim” dedi.

2021 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu! İşte kazananlar

Chloé Zhao kimdir?

39 yaşındaki Asya kökenli Chloé Zhao; Çin’de doğdu, ancak gençlik yıllarını Birleşik Krallık’ta, yetişkinlik dönemini ise Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdi. Amerikan bağımsız sinemasının öne çıkan isimlerinden biri olan yönetmen, özellikle son filmi Nomadland ile adını geniş kitlelere duyurdu. Zhao’nun Nomadland filminden önce 2015 ve 2017 yıllarında vizyona girmiş iki uzun metraj filmi bulunuyor. Bunlar: Songs My Brothers Taught Me ve The Rider.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz