Chrome 80 bildirim alışkanlığını değiştirecek

0
177 Okunma

Google, Chrome 80‘den herkesi sevindirecek yeni bir özellik duyurdu. Görmekten bıktığımız ve çoğunlukla her web sitesinde karşımıza çıkan sıkıcı bildirimler Chrome 80 ile artık tarih olmak üzere. Chrome 80 bildirim konusunda yapacağı değişiklikle herkesi sevindirdi.

Chrome 80 bildirim isteklerini kısıtlayacak

Google Chrome yakın zamanda 80. sürümüyle karşımıza çıkmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Dünya genelinde en çok tercih edilen tarayıcı olan Chrome, kullanıcı dostu yapısıyla çok seviliyor. Şirket kullanıcı deneyimlerine değer vererek ürünlerini sürekli geliştiriyor. Uzun zamandır kullanıcıların canını sıkan, sayfaları kaplayan bildirimlerden hepimiz şikayetçiydik.

Google yeni sürümü Chrome 80 ile bu sıkıcı ve zamanımızı bolca çalan bildirimlerden bizleri korumaya başlayacak.

Google’ın henüz yayınlanmayan yeni sürümü Chrome 80 ile kullanıcıların sinirlerini bozan ve zaman zaman sayfanın tamamını kaplayarak bilgi almamızın önüne geçen bildirimleri engellenebilecek. Şuan halen kullandığımız 79 sürümü bildiğiniz gibi bildirimleri engellemiyor, 80 sürümü ile bu konuda derin bir nefes alacağız.

chrome 80

Google, Chrome 80 bildirimler panelini yeniden tasarladı

Google, Chrome 80‘in blog yazısında güncellemeden ”Bildirim izni isteklerinin işlerinizi kesmesini azaltan, daha sessiz bildirim arayüzü” şeklinde bahsediyor.

Günümüzde internet gezintilerimizde sık sık karşımıza birden fazla bildirim çıkıyor. Anlık olarak karşımıza çıkan bu engelleri Chrome 80 sürümüyle birlikte kullanıcılar isterlerse kapatabilecek. Google kullanıcılarının internette rahatça gezinebilmeleri ve bilgiye kolayca ulaşabilmeleri için bu adımı attı. Şirket tarafına bildirilen site uyarıları, kullanıcılar için ortak bir şikayete dönüşmüş durumdaydı çünkü. Yeni sürümle birlikte kullanıcılar adres çubuğunun yan tarafında çıkacak ufak bir ”bildirimler gizlendi” mesajı görecek. İlk başta yerleşik olarak açık olmayacak yeni özellik ”Ayarlar” bölümünden aktif hale getirilebilecek ve ilerleyen zamanlarda varsayılan ayar olarak otomatik aktif hale getirilecek.

Yakın zamanda Firefox yeni sürümü Firefox 72 ile rahatsız edici bildirimleri gizlemeye başlamıştı. Google da kullanıcılarını bu dertten kurtarmak için yakın zamanda yeni özelliğini sunmaya hazırlanıyor.

”Sessiz bildirim arayüzü” olarak tanımlanan bu özelliği biz de merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz