Cilt bakımında ışığın gücü!

0
145 Okunma

En heyecan verici cilt tedavi şekillerinden biri olmayabilir ancak klinik veriler gösteriyor ki LED ışık terapisinin cildi iyileştirici bir etkisi bulunuyor. 

Fototerapi olarak da bilinen LED terapisi cildi gözle görülür bir şekilde iyileştirmek ve gençleştirmek için ışığın gücünü kullanıyor. Cildin sağlıklı bir şekilde korunmasına yardımcı olmak için kullanılan bu terapi çok çeşitli cilt problemleri için etkili tedavi yöntemlerinden biri.

Bu aşamada LED terapisini UV ışınları ile karıştırmamak gerekiyor. UV ışınlarının zararlı etkisi LED terapisinde söz konusu değil. Farklı ışık seviyeleri ciltteki farklı sorunlara müdahale ederek cildin iyileştirilmesini sağlar. Etkili bir sonuç elde edebilmek için profesyonel bir anlayışla yapılması son derece önemlidir. 

Mavi ışık kullanılarak yapılan fototerapi, anti-bakteriyel ve anti-enflamatuar özelliğe sahiptir. Hafif ve orta şiddetteki sivilceler için faydalı olabilir. Mavi ışık ile yapılan başarılı bir sivilce tedavisinden sonra sıra bazı yaraların iyileştirilmesine gelebilir. Bu aşama görevi kırmızı ışık devralır.

Günümüzde güzellik merkezlerinde yapılan fototerapi, satın alınan maskeler sayesinde evde de rahatlıkla yapılabilir. Ancak bunun için tüketici yorumlarına dikkat etmeyi unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz