Otomobil yolcuları yüzünden tanıyacak!

0
67 Okunma

Bir başkasının otomobilinde gezintiye çıktığınızda, aracın saniyeler içinde sizinle ilgili tüm detayları öğrenebildiğini hayal edin. Bir bilim kurgu filmi gibi değil mi? Aslında değil. Bu zaten mevcut bir teknoloji. Bir yapay zeka şirketi olan Eyesight Technologies, araç içine binen yolcuları tarayabilen CabinSense sistemini geliştirdi. 

Bir yolcu CabinSense donanımlı bir araca bindiği zaman, sistem yüzünü otomatik olarak tarar ve kim olduğunu tespit eder. Buna, yaşı, kilosu, boyu, cinsiyeti dahil. Ayrıca bu bilgilerle birlikte kişinin hangi koltukta oturduğunu bile kaydeder. Peki neden böyle bir teknolojiye ihtiyaç duyulsunki dediğinizi duyar gibiyiz. Bu sistem tamamen yolcuların ne kadar güvenli yolculuklar yaptığını tespit etmek için geliştirilmiş. Sistem yaptığı izlemelerle o kişinin nasıl bir yolcu olduğunu tanımlayabiliyor. 

İlerleyen zamanda arkadaki yolcuların telefon ya da cüzdanını düşürdüğünü sürücüyü uyaracak olan CabinSense sistemi kişisel verilerin gizliliği konusunda ise çok fazla güven vermiyor.  

Bu sistem piyasaya çıkarsa yolcuların mahremiyetiyle ilgili davalar artacak gibi duruyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz