Cilt Temizliği Nasıl Yapılmalı! İşte Cevabı!

0
1.051 Okunma

Cildimiz vücudumuzun en dış tabakası olduğundan sürekli toza ve kire maruz kalıyor. Bu yüzden gözeneklerimizde siyah nokta oluşumu ve akneye sıkça rastlıyoruz. Ama cildimizi güzel bir şekilde temizlersek bu tür cilt rahatsızlıklarından kolaylıkla kurtulabiliriz. Peki cildimizi nasıl temizlemeliyiz? Evde neler yapabiliriz? İşte cevabı!

Cildimizi Nasıl Temizlemeliyiz? Evde Neler Yapılabilir?

Sağlıklı bir cilde sahip olabilmenin yolu, temizliğini en iyi şekilde yapmak ve nem seviyesini dengede tutabilmekten geçiyor. Bunun yanı sıra cilt tipini bilmek, ona uygun ürünler almak da önem arz ediyor.

Cildinizi Yıkayın!

Pürüzsüz bir cilde sahip olmanın ilk kuralı yüzümüzü sabah ve akşam olmak üzere yıkamaktır. Tabi ilk önce eğer yüzünüzde makyaj varsa pamuk yardımı ile makyajınızı silin. Ardından cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü seçip yüzünüzü bu ürünle yıkayın.

Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Çünkü eğer kaynar bir su cildinize değerse cildiniz zarar görebilir. Tüm bu işlemlerden sonra yüzünüzü bir havlu ile ovalamadan dokundurarak temizleyin. Yüzünüzün nemli kalmasına özen gösterin.

Buhar Uygulayın!

Cilt bakım merkezlerinde her bakımdan önce mutlaka uygulanan buhar tedavisini evinizde yapabilirsiniz. Yüzümüzü yıkadıktan sonra gözeneklerimiz açılır ve temizlik daha kolay hale gelir. Buhar tedavisi ile bu işlem çok daha hızlı gerçekleşir bunun için geniş bir tencereye su koyun ve kaynatın. Tencereye başınıza bir havlu geçirerek eğin. Cildinizin dayanabildiği sürece bekleyin ve daha sonra suları temizlemek için temiz bir mendil kullanın. Özellikle yağlı ciltlerde eşsiz bir etki yaratan buhar uygulaması cilt gözeneklerinin tamamen açılmasını sağlar.  Daha sonra gözeneklerini sıkılaştırmak ve cilt sıcaklığını normal seviyeye döndürmek için yüzünüze bir buz küpüyle masaj yapın.

Peeling Uygulayın!

Bilindiği üzere peeling ciltteki ölü derileri kaldırır ve yüzdeki donuk görünümün azalmasına yardımcı olur. Cildinize uygun peeling ürünü satın alabileceğiniz gibi evdeki malzemelerle sizde kendi peelinginizi yapabilirsiniz. Bunun için  1 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kâsede karıştırın ve karışımı tüm yüzünüze uygulayın. Dairesel hareketlerle yüzünüzü ovalayıp yaklaşık 3 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

Tonik Uygulayın!

Tonikler cildin pH dengesini koruyarak sıkılaşmasını sağlar. Bu sayede daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz. Yine daha önce belirttiğim gibi bu ürünleri satın almanın yanında evinizde şu yöntemle yapabilirsiniz. 1 orta boy salatalığı blenderden geçirin ve süzün. Elde ettiğiniz salatalık suyunu pamuk yardımıyla cildinize uygulayın.

Nemlendirmeyi Unutmayın!

Cilt temizliği ve bakımının en son aşamasını nemlendirme işlemi oluşturur. Cildinizi temizleyip tonik uygulamasından sonra cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmalısınız. Cildiniz kuru ise alkol içermeyen hafif ve akne eğilimi olan yağlı cilde sahipseniz yağlanmayı önleyen nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.

 

Tüm bu işlemler güzellik merkezinde de aynı işlemlerden geçer. Eğer her ay paranızı buralara harcamak istemiyorsanız. Doğru satın aldığınız ürünlerle ger gün evinizde kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Bu önerimizi nasıl buldunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz