Instagram’a Yeni Özellikler Geliyor! GIF ile yorum, yayın kanalları…

0
220 Okunma

Sosyal medyanın en popüler uygulamalarından biri olan Instagram yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bu özellikler kullanıcıları sevindirecek ve etkileşimi arttıracak nitelikte. Peki Instagram’a gelen yeni özellikler neler?  İşte haberimiz!

Instagram’da GIF ile yorum yapma özelliği!

Sosyal medya devi Instagram‘ın üzerine çalıştığı özellik kullanıcıların etkileşimini bir hayli arttıracak. Yapılan çalışmalara göre artık Instagram’da gönderilerin altına GIF ile yorum yapabileceğiz.

@hammodoh1 kullanıcı adına sahip Twitter hesabına göre GIF’ler yorum kutucuğunun sağ köşesinde yer alacak. Kullanıcılar, GIF sembolünün yer aldığı kutucuk üzerine tıklayarak Instagram üzerinde yorum yapacak.

Bilindiği üzere bu çalışmayı zaten Twitter ve WhatsApp uzun süredir kullanıyor. Twitter kullanıcıları yanıtlamak istedikleri tweete GIF bırakırken WhatsApp kullanıcıları da aynı şekilde sohbetler arasında karşılıklı olarak ileti gönderiyor. Bu durum kullanıcılar tarafından oldukça seviliyor. Son olarak GIF ile yorum yapma özelliği şu anda Instagram tarafından test ediliyor. Umarız en kısa zamanda gerçekleşir.

Instagram, Telegram’a dönüyor! Yayın kanalları özelliği geliyor!

Meta, resmi sitesinde dün bir blog yazısı paylaştı. Yazının içerisinde ise Instagram’a yeni gelen “yayın kanalları” özelliğini duyurdu. Hatta şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, “Meta Channels” adında bir kanal açarak özelliklerini anlattı.

Instagram yayın kanalları özelliği

Yayın Kanalları özelliği ile içerik üreticileri, oluşturduğu kanaldan takipçileri ile yazı, görsel, video ve hatta anket paylaşabilir. Oluşturulan yayın kanalına sadece içerik üreticisi mesaj yazabiliyor. Takipçiler ise yalnızca mesajlara emoji ile tepki koyup ve anketlere oy verebiliyor. Böylelikle aslında Telegram‘da kullandığımız kanal özelliği Instagram’a da taşınmış oluyor.

Bu kanallara kurucu tarafından paylaşılan link ile dahil olabiliyorsunuz. Bunun dışında kanal ilk oluşturulduğu zaman tüm takipçilere tek seferlik bir bildirim gittiğini de belirtelim. Meta’nın test sürecine dahil edilen sosyal medya fenomeni Hammod Oh, Yayın Kanalları özelliği ile ilgili ilk görselleri paylaştı.

Peki siz bu özellikler hakkında neler düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz