Çin’de en çok satılan telefonlar belli oldu!

0
3.065 Okunma

Dünyada pek çok telefon üreticisi oldukça sıkı rekabet ediyor. Pek çok firma telefon pazarında isimlerini yazdırabilmek için oldukça sıkı çalışıyor. Peki Çin piyasasında telefon üreticileri için son durum ne? Çin’de en çok satılan telefonlar neler? İşte detaylar…

Çin piyasasında en çok satılan telefonlar!

Canalys adlı bir şirket 2023 yılının sonları için Çin’de en çok satılan akıllı telefonların listesini yayınladı. 17.5 milyon sevkiyat ile ABD menşeili olan Apple şirketi ilk sırada yer alıyor. Böylelikle şirketin bir önceki döneme nazaran satışlarının yüzde 6 oranında daha fazla olduğu anlaşılıyor.

en çok satılan telefonlar

İkinci sırada ise Honor adlı bir şirket yer alıyor. Honor bir zamanlar Huawei’nin çatısı altındaydı. Ancak daha sonraları şirket, Huawei’den ayrılarak kendi yolunu çizdi. Marka, geçtiğimiz dönemde 11.7 milyonluk sevkiyat ile Apple’ın arkasından geliyor. Ancak açıklanan rakamlara göre şirketin satışları önceki döneme göre yüzde 4 oranında düşmüş olarak gözüküyor.

Honor’un hemen arkasından 11.3 milyonluk satışları ile Vivo geliyor. Llistenin dördüncüsü ise beklenmedik bir isim olan Huawei.  Şirket geçtiğimiz dönem 10.4 milyon satış gerçekleştirmiş gözüküyor. Böylelikle satışları bir önceki çeyreğe göre oldukça yüksek bir artış gösterdi. ABD’nin kendisine yaptığı birtakım yaptırımlar nedeniyle adından oldukça fazla bahsettiren marka, uzun süreli bir ayrılığın ardından adını yeniden listelere taşımayı başardı.

Huwei’den sonra ise sırada Xiaomi yer alıyor. Şirket 9.5 milyonluk satışı ile beşinci sırada bulunuyor. Geçtiğimiz dönem ile kıyaslayacak olursak şirket, 8.5 milyondan 9.5 milyona çıkarak satışlarında güzel bir ivme kazanmış olarak gözüküyor.

Peki 2023 yılının son çeyreğinde en çok satan akıllı telefon markaları nasıl bir tablo çiziyor dersek işte o liste…

marka                              2023 – 4. Çeyrek        2022 – 4. Çeyrek        değişim

1. Apple 17.5 milyon 16.4 milyon +6%
2. Honor 11.7 milyon 12.2 milyon -4%
3. vivo 11.3 milyon 12.7 milyon -11%
4. Huawei 10.4 milyon 7.1 milyon +47%
5. Xiaomi 9.5 milyon 8.5 milyon +12%
Toplam Sevkiyat: 73.9 milyon 74.4 milyon -1%

Vergisiz telefonlara bir yenisi daha eklendi! Infinix Smart 8 Pro geliyor

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz