Cisco kadın siber güvelik uzmanları yetiştirmek için düğmeye bastı

0
233 Okunma
Cisco

Cisco, bu kez de teknoloji alanında kadın istihdamını teşvik eden anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. 14-18 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşen “Siber Güvenliğe KAtılım” eğitim programında amaç, siber güvenlikte kariyer fırsatları yaratmak, cinsiyet eşitliğini geliştirmek ve siber güvenlik farkındalığı yaratmaktı.

Amaç, kadınları sektöre kazandırmak ve siber güvenlik farkındalığı

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlemesi ve COVID-19 salgını ile hayatın her aşamada online ortama kayması, güvenlik ihtiyacını belki de hiç olmadığı kadar öncelikli bir hale getirdi. 2021 itibarıyla global çapta siber saldırıların yol açacağı hasarın 6 trilyon doları bulacağı öngörülüyor. Dolayısıyla bu tehditle başa çıkmak için gerçek anlamda bir “siber güvenlik ordusu”na ihtiyaç var. Ancak Türkiye’de üniversitelerin STEM (fen matematik, mühendislik, bilim) bölümlerinde okuyan kız öğrencilerin oranı yüzde 37 iken, bu alanda kariyerine devam edenlerin oranı yüzde 10’a kadar düşüyor. Yetişmiş eleman açığını kapatmanın yolu ise teknoloji sektörünü kadınlar için de çekici hale getirmekten geçiyor.

Cisco da gerek bu ihtiyaca cevap verebilmek gerekse de Türkiye’nin dijital çağda ihtiyaç duyduğu yetkinlikte profesyoneller yetiştirilmesine destek olmak amacıyla yeni bir projeye imza atıyor. Cisco’nun 14-18 Eylül tarihlerinde hayata geçirdiği “Siber Güvenliğe KAtılım” programında amaç, başta kadınlar olmak üzere siber güvenlik alanında çalışmak isteyenlere eğitim imkânını sağlamak, siber güvenlik farkındalığını pekiştirmek ve bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına destek olmak.

Sektörden 40 uzman öğrencilerle buluştu

Cisco’nun Binyaprak, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Habitat ve Cisco Networking Akademi (NetAcad) iş birliği ve Cisco’nun çözüm ortaklarının da desteğiyle gerçekleştirilen program, 5 gün boyunca günde 2.5 saat olmak üzere online olarak sunuldu. 32 panelist ve 8 moderatörün katkı sağladığı eğitimde, siber güvenliğe giriş derslerinin yanı sıra, katılımcıların kariyer planlamalarında ilham alabilecekleri farklı sektörlerden liderlerin katıldığı paneller de düzenlendi. Netaş, Mastercard, Unilever gibi firmalardan ve Cisco’dan uzmanların siber güvenliğin önemini ve potansiyelini paylaştıkları oturumların yanı sıra, siber güvenlikte etik konuları, farklı sektörlerde siber güvenlik uygulamaları ve CIO’ların gözünden dijital dönüşüm perspektifi de katılımcılara aktarıldı. Bin Yaprak’ın YouTube yayını günde ortalama 650 kez izlenirken sadece Webex etkinliğine ise 876 kişi katıldı.

En çok indirilen uygulama hangisi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz