Clubhouse’a alternatif olacak Twitter Spaces Türkiye’de.

0
584 Okunma
twitter spaces

Son dönemde adından sıklıkla bahsedilen Clubhouse uygulaması kısa zamanda tüm dünyada popüler hale geldi. Sesli sohbet edilmesini sağlayan bu platform çalışma prensibi ve sadece iOS cihazlarda kullanılabilir olması ile kullanıcıların merakını daha da çok çekti. Benzer özelliklerin üzerinde çalışma yapan Twitter’dan güzel haber geldi. Şimdilik kısıtlı kullanıcı sayısına sahip Twitter Spaces ülkemizde kullanılmaya başladı.

Twitter Spaces nedir? Nasıl kullanılır?

twitter spaces

Bu özellik şimdilik Clubhouse ile benzer kriterle sahip. Yeni yayın açabilmek ve yayına kullanıcı davet edebilmek için iOS tabanlı bir cihaz kullanmanız gerekiyor. Yıllardır kullanılan platform iOS ve Android kullanıcıları için bir ayrım yapmadı. Bu yüzden özelliğin kısa zamanda Android cihazlara gelmesi bekleniyor.

Şimdi gelelim Twitter Spaces özelliğinin nasıl kullanıldığına. Uygulamayı açtıktan sonra tweet butonuna basılı tutarak ilk adımı tamamlıyorsunuz. Daha sonra karşınıza Spaces seçeneği çıkıyor. Fakat özelliğin henüz yeni olması ve kademeli olarak çalışması sebebiyle bir süre görüntüleyemeyebilirsiniz. Özellik içerinde sadece sesli sohbet değil, emoji ile ifade belirtme imkanı da var. Görüşme bitene kadar sohbet ve ifadeler görüntülenebiliyor. Fakat moderatör odayı kapattıktan sonra tüm sohbet verileri siliniyor.

Clubhouse ile benzerlik gösteren Twitter Spaces kullanıcılar tarafından nasıl bir tepki göreceği merak konusu. Akıllarda ki en büyük soru işareti ise Twitter bu hamle ile Clubhouse’u arkasında bırakıp bırakmayacağı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz