Çocuklar, Facebook’un güvenlik duvarını deldi

0
147 Okunma

Çocuklar için mesajlaşma uygulamasında ilginç bir olay yaşandı. Facebook; kendisini eleştirenlerin ve mahremiyet savunucularının, 13 yaşından küçük çocuklara yönelik bir uygulama olmak adına, Facebook’un güvenilir olup olmadığını sormakta haklı olduğunu kanıtladı.

Facebook Libra için finans sektörü yasaklanıyor mu?

Çocuklar için mesajlaşma uygulaması sisteminde kritik bir hata!

İlgili mesajlaşma platformunda yaşanan teknik bir arıza, binlerce çocuğun Facebook’a ait olan güvenlik kurallarını ve önlemlerini delmesini sağladı. Ufak yaştaki insanlar, bu sayede, ailelerinin onaylamadığı ve normalde Facebook’un da bu yüzden izin vermediği kişilerle mesajlaştı. Bu durum, ilgili sosyal medya mecrasının ilkelerine tamamen aykırı bir durum.

Çocuklar için mesajlaşma uygulamasıBuna ek olarak yaşanan bu teknik problem sebebi ile çocuklar, daha önce velileri tarafından onaylanmayan üyeler ile birlikte grup sohbetlerine de katılabildiler. Eğer böylesine bir arıza yaşanmasaydı, çocuklar sadece kendisine izin verilen kişiler ile iletişim halinde olmaya devam edecekti. Bu, Facebook Messenger Kids yazılımının güvenlik özelliklerinden biri.

Var olan hatanın ne kadar süredir çocukları etkilediği bilinmiyor ancak Facebook, kuralları ihlal eden çocukların velilerini uyarmaya başladı ve şöyle bir açıklama yaptı: “Bazı aileleri yaşanan mevcut sorun hakkında bilgilendirdik. Sayısı çok da fazla olmayan grup sohbetlerini incelemeye aldık. Kötü bir şekilde etkilenen grup sohbetlerini kapattık ve çocuk sahiplerine çevrimiçi güvenlik alanında ek kaynaklar sağladık.”

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz