Pinterest size nefes aldırmaya başlayacak

0
262 Okunma

Pinterest günümüzde Instagram‘dan farklı olarak, birçok insana kendi iş ve hobi alanlarında fikir edindirip onları uygulamaya sokturan ve bilgiler paylaşan ve bu yönüyle Instagram’dan ayrılan faydalı bir platform. Instagram kadar olmasa da yine hatrı sayılır bir takipçi ve kullanıcı istatistiği bulunuyor.

Kemik bir kitleye de sahip oldukları için yetenekli bünyelere fikir kaynağı oluyor orada paylaşılan içerikler. Şu an ise kendinin tamamen dışında olmasa da oldukça farklı bir konuya değinmiş durumda. Aramalarda stres altında olan insanlara değişik tavsiyeler sunmaya başlayacak. Neden mi bahsediyoruz gelin biraz daha açalım konuyu…

 “İntihar”ya da“bulimia”,“yaralama”veya” kesme gibi ifadeler yazarsanız “Bir yeme bozukluğu ile mi mücadele ediyorsunuz? Yardım mevcuttur. ”ya da sizi Ulusal İntihar Önleme Yardım Hattı’na (bu arada 1-800-273-8255) yönlendiren bir mesajla karşı karşıya kalıyorsunuz.

Instagram yeni özellik için Pinterest’ten ‘ilham’ aldı!

Beyin fırtınası laboratuarı ile ortak çalışma

Yani bir nevi size yaşam koçluğu çareleri sunuyor. Kullanıcılarının yetenekleri kadar sosyal ve psikolojik durumlarını da önemseyen Pinterest artık uygulama içinde aramalarınızı izleyerek sizin duygu durumlarınıza yönelil çözümlerle sizi karşılayacak. Nefes egzersizleri, bulunduğunuz kötü durumdan kurtulmak için size tavsiyeler sunan görseller ve bilgilerle daha efektif bir hal aldı. Stanford School of Medicine‘nin Beyin Fırtınası laboratuarı ile ortaklaşa geliştirilen bu egzersizlerden biri, tam anlamıyla Pinterest kullanıcılarının biraz derin nefes almasını istiyor.

Pinterest ürün müdürü Annie Ta “Bunu uygulamaya atmaya karar veremedik” dedi. “Uygulamaya koymaya karar verdik, çünkü insanlar zaten bu şeyleri çok arıyorlar.”

Pinterest, kendini bir sosyal ağ olarak göstermek istemiyor, bugünlerde sosyal ağların dünya için ne kadar iyi olduğunun tartışılır olduğunu düşünüyor ve bu nedenle sosyal ağların tehlikeli ve iç karartıcı olabildiğini açık yüreklilikle dile getiriyor. Ama belki de bu gibi küçük adımlar insanlığın yararıne olabilir ve çok canlandırıcı hissettirebilir diye de ekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz