Çocuklar için geliştirilmiş şirin akıllı hoparlör

0
296 Okunma
akıllı hoparlör

Ebeveynler için çocuklarının teknoloji ile iç içe olması artık tedirginlik yaratıyor. Bu nedenle tasarlanan ve ortaya çıkan Yoto, hem çok şirin bir tasarıma sahip hem de ailelerin güvenebileceği bir akıllı hoparlör üretti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çocuk yaşta başlayan ekran tanışıklığı ilerleyen yıllarda bağımlılık haline gelebiliyor. Özellikle 1-3 yaş arası çocuklarda gözlemlenen akıllı telefonlardan ya da tabletlerden izlenen videolara bağımlılık, yerini ilerleyen yıllarda birçok bozukluğa bırakıyor. Yapılan birçok araştırma da söz konusu durumu iyice özetliyor.

akıllı hoparlör

Akıllı hoparlör şirin bir kutuya benziyor

Türkiye’de de çok küçük yaşlarda edilenilen kontrolsüz olarak kullanılan ekran alışkanlıklarına aşinayız. Ancak bunun karışısında bazı girişimler de bulunuyor. Bu girişimler arasında yer alan Yoto akıllı çocuk hoparlörü çocuğunuzun neler dinlediğini kontrol etmenizi kolay bir yol ile sağlıyor. Çocukların mahremiyeti düşünülerek hazırlanan bu ürünün, kamerası, ses kaydına neden olabilecek bir mikrofonu bulunmuyor. Bu sayede çocuğunuz da tehlike altında kalmamış oluyor.

akıllı hoparlör

Özel olarak tasarlanan kartların sistemden sesli olarak okunmasına dayanan bu hoparlör, tam bir oyuncak gibi de tasarlanmamış, bu sayede çocuklar hem öğretici hem de teknolojik bir ürünle baş başa kalıyor. Ancak aklınıza hemen yetişkinler için tasarlanmış akıllı hoparlörler gelmesin. Yoto işleri biraz daha basit hale getirerek, çocukların fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yukarıda bahsettiğimiz kart okuma yöntemiyle hoparlörün çalışmasını sağlıyor. İsterseniz boş olan kartlara istediğiniz sesleri yükleyebiliyor ve çocuğunuzun bunları dinlemesini sağlayabilirsiniz.

akıllı hoparlör

Çok yenilikçi olmasa da güzel bir tasarım ve fikirle yola çıkan şirket, çocuklarını teknoloji bağımlılığından kurtarmak ya da kontrolü ellerine almak isteyen ailelere sesleniyor. Detaylı olarak incelemek isteyenleri şuraya alalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz