İsveçli Volvo, Amerikalı Tesla’ya meydan okuyor!

0
551 Okunma
Volvo XC40

Elektrikli otomobiller arasında yaşanan rekabete güçlü araçlarıyla İsveçli Volvo katılıyor. Avrupa ülkelerinin çıkarttığı yeni yasalar ile elektrikli otomobiller hakkında farkındalığın artması da sağlanmış oldu. Bu pazarı domine eden başarılı şirket Tesla, ise alternatiflerin doğmasıyla en büyük rakip haline geldi.

Tesla Motors’un elektrikli otomobil  pazarında birçok markadan önce yer alıyor olması, markaların en büyük rakibi haline gelmesini sağladı. Bu yarışa kaliteli ve dayanıklı araçlarıyla bilinen Çin’e ait İsveçli marka Volvo, elektrikli otomobil konusunda iddialı geliyor.

Baskın bir oyuncu olmayı planlayan Volvo, elektrikli otomobil hedefleri için tarih verdi. Bu kapsamda, 2025 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillerde küresel satışların yüzde 50’sini üretmeyi hedefleyen şirket, planları dahilinde çalışmalarına da başladı. Hatta 2018-2025 tarihleri arasında da otomobil başına egzoz borusu karbon emisyonlarında yüzde 50’lik bir azalma elde etmek için çabalıyor.

Volvo’nun ilk tamamen elektrikli otomobili şarja hazır!

Volvo’nun Tesla’yı rakip olarak gördüğü aşikar

Ekosistemi koruma noktasında şirket yöneticilerinin samimiyeti su götürmüyor ancak bu pazarın da ilerleyen yıllarda değerlenecek olması da bir başka sebep gibi duruyor. Tesla’yı kendilerine rakip almış gibi duran şirketin, hedefleri de bu noktada yüksek oluyor. Bu yarışa katılmak için dersine de iyi çalışıyor. Zira şirket, geçen yıl piyasaya sürülen Volvo XC40 ile hayranlık uyandırmıştı. Bu modelin İsveçli şirketin, ilk elektrikli otomobil modeli olduğunu da hatırlatalım.

Volvo için işlerin baya iyi gittiğini söylemek ise rakamlara dayanarak mümkün, geçen yıl Volvo Cars arka arkaya altıncı küresel satış rekoru kırdı ve bunun yanına bir de 93 yıllık tarihinde 700 bin otomobile ulaştığını duyurdu. Şirketin 2018 yılında yüzde 9.8’lik bir artış yakaladığı, 2019 yılında ise 705 bin 452 otomobil satışı gerçekleştiği kaydedildi. Bu nedenle basit bir hesaplama ile Volvo, 2025’te 350 bin elektrikli otomobil veya daha fazlasını satacağını planlıyor. Bir başka deyişle Volvo, Tesla Motors’un mevcut elektrikli otomobil satış seviyesine sadece beş yıl içinde ulaşmayı hedefliyor.

Honda şirin görünümlü elektrikli otomobili için 2022’yi işaret ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz