Çocuklar için teknolojik oyuncaklar!

0
946 Okunma

Günümüzde birçok çocuk için Lego ya da Monopoly oynama günleri oldukça geride kaldı. Artık çocuklar internet bağlantılı teknolojik oyuncaklarla oynamayı tercih ediyor. Oyuncak üreticileri de bu eğilimden kendilerine düşen payı artırabilmek adına çocuklar için teknolojik oyuncaklar geliştirmeye hızla devam ediyor. 

Artık her yaştaki çocuk için uygun bir teknolojik oyuncak bulmak mümkün. Bu oyuncaklar eğitici ve öğretici özelliklere de sahip. Örneğin, Artie 3000. Yakın zamanda düzenlenen CES 2019’da tanıtılan robot, çizim yeteneği ile kendisine söylenen hemen her şeyi çizebiliyor. Bir bilgisayar ya da tablet üzerinden programlanan Artie ile birçok oyun oynamak mümkün.

Osmo

Osmo ise Amerikalıların oynadığı geleneksel bir oyun. Ancak artık dijitalde. Oyun tahtası olarak bir iPad kullanan Osmo, çocuklara temel matematik, İngilizce ve çizim yapma gibi eğitici ve öğretici oyunlar oynatıyor.

Play Impossible Gameball

Çocuklar için teknolojik oyuncaklar arasında Play Impossible Gameball da yer alıyor. Harekete dayalı oyun sisteminde, iPhone, iPad ya da Apple TV üzerinden oynanan oyunlar çocukların el-göz koordinasyonunu ve yaratıcı düşünceyi öğretiyor.

Furreal Roarin Tyler

Artık tıpkı evcil hayvanlar gibi tepkiler verebilen robot hayvanları da görmeye başladı. Furreal Roarin Tyler adı verilen sevimli kaplan yavrusu her türlü dokunuş ve sese kükreyerek tepki veriyor. Onunla ilgilenilmediğini hissettiği zaman dikkat çekmek için başını ya da kuyruğunu hareket ettiriyor. Canlıymış gibi tepkiler veren oyuncak bebekler de mevcut. Luvabella uyumaya, beslenmeye ve onunla oynanmasına ihtiyaç duyuyor. Oyuncağı yüz ifadeleri de oldukça gerçekçi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz