Çocuklar neden meyve suyu içmemeli?

0
692 Okunma
meyve suyu

Çocuklar her zaman besin değeri düşük ve zararlı olabilecek yiyecek ve içeceklere daha fazla ilgi duyarlar. Bunlar arasında genellikle en çok dikkatlerini çeken, asitli veya aromalı içeceklerdir. Kola, gazoz, maden suyu veya meyve suyu gibi çeşitli içecekleri yan yana koyduğumuzda, ebeveynler olarak meyve suyunun daha sağlıklı olduğunu düşünürüz. Diğer içeceklere göre daha masum görünen meyve suları aslında sandığınız kadar sağlıklı değil!

Meyve suyuna 5 uzmandan 4’ü hayır dedi!

meyve suyu

 

İçlerinde diyetisyen, diş hekimi ve beslenme uzmanlarının bulunduğu alanında uzman 5 kişiye “Çocuklarımızın meyve suyu içmesine izin vermeli miyiz?” diye soruldu. Çoğunluğun “Hayır” cevabını verdiği araştırmada uzmanların verdiği cevapları sizler için listeledik.

Beslenme Uzmanı Bec Reynolds, evet

Bec Reynolds‘a göre, çocuklarınız için en iyi seçenek su. Fakat zaman zaman başka şeyler de içmek isteyen çocuklarımız için süt yeterli bir seçenek değilse, daha zararlı içeceklere kıyasla meyve suyunu tercih etmeliyiz. Çünkü meyve suyunun içerisinde asit veya alkol gibi çocuğunuza daha fazla zarar verebilecek katkılar yok.

Beslenme Uzmanı Clare Collins, hayır

Clare Collins‘ın açıklamasına göre, meyve suları meyve kadar faydalı değildir. Lif açısından oldukça düşük olan meyve suları, beslemediği gibi en az diğer içecekler kadar zararlıdır. Meyve suyu tıpkı spor içecekleri veya asitli içecekler kadar şeker içerir. Çocuklarımız için herhangi bir besin katkısı bulunmayan bu içeceğin beslenmenize faydası yoktur.

Diş Hekimi David Manton, hayır

David Manton, meyve suyunun dişler için zararlı olduğunu söylüyor. İçerisindeki doğal asit ve şekerin diş çürümelerine sebep olduğu aktaran Manton, 6 yaşlarındaki çocukların en az bir dişinde çürümeler var ve bunun sebebi meyve suları olduğunu düşünüyor. Meyve suyu tüketimini onaylamayan David Manton, eğer çocuğunuza meyve suyu içirecekseniz dişlerini korumak için yemekle birlikte içirmenizi öneriyor.

Diyetisyen Kacie Dickinson, hayır

Dünya Sağlık Örgütü‘nün önerilerin kulak veren Kacie Dickinson, meyve suyu da dahil olmak üzere şeker içeren yiyecek ve içeceklerin çocuklar için sınırlandırılması gerektiğini söylüyor. İçerisinde fazla şeker bulunduran meyve sularının çocuklar tarafından çok sevildiğini fakat bu içeceğin sürekli tüketilmesinin vücuda zararlı olduğunu aktarıyor. Eğer meyve suyu tüketimini tamamen kesemiyorsanız, sadece özel günlerde ve sınırlı tüketime izin verin.

Doktor Sandro Demaio, hayır

Meyvenin vücudumuz için faydalarını kısaca özetleyen Sandro Demaio, meyve suyu tüketiminden kaçınmamız gerektiğini söylüyor. Kan dolaşımından bağırsak sağlığına kadar vücudumuza zarar veren meyve sularının çocuklar tarafından tüketilmesinin zararlı olduğunu savunuyor.

Diğer içeceklere göre daha masum görünen meyve suyu hakkında uzmanların görüşleri bu şekilde. Sizde çocuklarınız için zararlı olduğunu düşünüyor fakat çocuğunuzu meyve suyu içmekten vazgeçiremiyorsanız, paket içecekler yerine evde kendi yaptığınız doğal içecekleri tüketmesini sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz