NASA, Curiosity Rover ile çekilmiş Mars’ın panoramik turunu yayınladı

0
148 Okunma

NASA, Kızıl Gezegen Mars ile ilgili nefes kesen görüntüler yayınlamaya devam ediyor. Uzay ajansı bu hafta nefes kesen görüntülerin arasına bir yenisini daha ekledi.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi bu ay Mars’ta dokuzunca yılını kutlayan Curiosity gezgini tarafından yakalanan görüntüleri kullanarak gezegen yüzeyinin panoramik bir turunu gösteren video yayınladı.

Gezici 360 derecelik görüntü yakaladı

Gezici, NASA’da görevli olan ve Ocak ayında hayata veda eden astrobiyologun adını verdiği bir tepe olan Rafael Navarro Dağı yakınından 360 derecelik harika bir görüntü yakaladı. NASA yayınlanan görüntü ile alakalı yaptığı açıklamada videoyla alakalı detayları aktardı.

Uzay ajansı panoramanın birbiriyle ilişkilendirilmiş 129 ayrı görüntüden oluştuğunu ve renklerinin, Mars’ın dünyada alışık olduğumuz gün ışığı altında nasıl görüneceğini taklit etmek için beyaz dengesine sahip olduğunu ifade etti.

Curiosity gezgini 2012 yılında Mars’a ilk inişinden bu yana, Mars’ta 96 mil (154 kilometre) genişliğinden bir havza olan Gale Krateri hakkında bilgiler ve veriler sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz