Google, Play Store’da uygulama derecelendirme sistemini yeniliyor

0
170 Okunma

Akıllı telefonların hayatımıza dahil olması ile birlikte onlarda kullanacağımız uygulamalarla da yakından ilgilenmeye başladık. Özellikle yıllar içerisinde ortaya çıkan uygulamalar, kullanıcıları akıllı telefon kullanmaya daha fazla yönlendirdi.

Örneğin popüler bir sosyal medya uygulaması veya bir mesajlaşma uygulaması, telefonda daha fazla vakit geçirmemiz için bir çeşit araç görevi gördü. Hal böyle olunca da uygulama geliştirme pazarı büyümeye ve yeni ürünler ortaya koymaya yöneldi.

Play Store için yeni düzenleme yolda

Bu sayede akıllı telefonlarda yer alan uygulama marketleri devasa bir pazara dönüştü. Pazar büyüdükçe içerisinden ihtiyacımıza uygun uygulamayı seçip bulmak ise oldukça zor hal aldı. Bu durumda kullanıcılar, uygulama yığınlarının içinde kendisine en uygun uygulamayı seçmek için haliyle kullanıcı yorumlarını ve derecelendirmelerini dikkate almaya başladı.

Google play store

Kullanıcılar artık bir uygulama indirmeden önce kullanıcı yorumlarına ve incelemelerine daha fazla önem veriyor. Bu durumun farkında olan Google ise, uygulama marketi olan Play Store’a birkaç yeni düzenleme yapmak için kolları sıvadı.

Buna göre Kasım ayından itibaren, artık Play Store’daki derecelendirmeler kullanıcıların yaşadığı yere göre yapılacak. Örneğin, cihazınız Hollanda’ya kayıtlıysa, önce diğer Hollandalı kullanıcıların indirmek üzere olduğunu uygulama hakkında ne düşündüklerini göreceksiniz.

Buna ek olarak arama devi Google, önümüzdeki yılın başlarından itibaren telefon, tablet, katlanabilir telefonlar, Chromebook veya akıllı saat gibi farklı cihazlarda, kullandığınız cihazı daha iyi yansıtmak için Play Store derecelendirmelerini iyileştirmeyi planlıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz