Daha pratik temizlik için ipuçları

0
277 Okunma

Günlük hayatın olmazsa olmazı olan temizlik, arife gününün gelmesi ile birlikte bayram temizliğine dönüştü. Peki evdeki her eşyayı kolay bir şekilde nasıl temizleyebiliriz? İşte pratik temizlik ipuçları…

Kolay temizlik ipuçları

Bayram temizliği denilince akla dip köşe temizliği geliyor. Bu yorucu gibi görünen durum sıralama yapıldığında aslında hiçte zor değil.

temizlik ipuçları

  • İlk olarak evi süpürmek ile başlayalım. Robot süpürge kullanıyorsanız ve hatta paspas özelliği de varsa bu sizin için artı bir durum. Robot süpürge alırken nelere dikkat etmeli yazımızı da okuyabilirsiniz. Elektrikli süpürge kullanacaksanız da öncelikle haznesinin dolu olmamasına dikkat edin. Haznesi toz ile dolu olan süpürgeler maalesef güçlü ve derinlemesine temizlik yapmayacaktır.

tost makinesi temizliği

  • Mutfağa geldiğimizde ise birçok elektronik mutfak ürünü bizi bekliyor olacak. Mutfakta sürekli kullanılan cihazlardan biri de tost makinesi. Tost makinesini temizlemek için ekmek kırıntılarının olduğu tepsiyi çıkartıp, bulaşık deterjanı ile temizlemeniz yeterli olacaktır.

fırın temizliği

  • Fırın temizliğinde ise içindeki ağır yağ lekelerini yumuşatmak için fırın tepsisinin içine su koyun ve 10 dakika fırınınızı çalıştırın. 10 dakika sonunda tepside ve fırın içindeki lekeleri bulaşık deterjanı ile temizleyin.

karbonatla temizlik

  • Tıkanmış lavabo ve kararmış fayansları ise kesin çözüm için karbonatla temizlemeniz yeterli. Aynı zamanda karbonat yatağa dökülüp bekletildiğinde ve sonrasında çekim gücü yüksek bir süpürge ile çekildiğinde etkili sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Bayram temizliğini kolay hale getirmek için doğal ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

Peki siz temizlik yaparken hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Temizlik yapmaya ilk nereden başlıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz