Robot süpürge alırken nelere dikkat edilmeli?

0
318 Okunma

Temizliğin en önemli kısmı evi süpürmek olsa da bazen bu işlem gözümüzde fazlaca büyüyebilir. Bu tür durumların tek kurtarıcısı ise sosyal medya hesaplarında da detaylıca anlatılan robot süpürgeler. Peki robot süpürge alırken nelere dikkat edilmeli? Sizin için önemli ipuçlarını listeledik.

Robot süpürge seçimi nasıl olmalı?

Robot süpürgelerin de birçok çeşidi var. Robot süpürgelerde kendi aralarında farklı özelliklere ve çalışma şekillerine sahipler. Peki ne tür robot süpürgeler var?

robot süpürge alırken nelere dikkat edilmeli

  • Lazer sistemli robot süpürgeler
  • Kameralı robot süpürgeler
  • Lazersiz ve kamerasız robot süpürgeler

Robot süpürge satın alırken hangi özelliklerine bakmak gerekiyor?

En iyi marka veya fiyat araştırması yapmadan önce hangi tür robot süpürgenin eviniz için uygun olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. Lazer sistemli robot süpürgeler, üzerlerinde lazer ışını ileten ve yansıyan ışığı algılayan küçük bir çıkıntıya sahiptir. Bu robot süpürgelerle evinizin haritasını çıkartarak temizleyebilirsiniz.

robot süpürge seçimi

Bir diğer kameralı robot süpürge ise üst kısmında bulunan kamera ile evinizin haritasını oluşturabilir.

Lazersiz ve kamerasız robot süpürgeler ise ön tarafında bulunan hassas tampon sayesinde duvar, mobilya gibi alanlara çarparak temizlik yapan süpürgelerdir.

  • Çekim gücüne dikkat edin 

Robot süpürge satın alırken öncelikle bakmanız gereken ilk şey mutlaka çekim gücü olmalıdır. Tercih edilecek olan robot süpürgenin halı üzerinde çekim gücünün nasıl olduğuna bakılmalı. Robot süpürgelerin toz toplama ve çekim gücü normal süpürgelerden farklı olabilir. Evinizde en iyi temizliği görmek istiyorsanız çekim gücüne dikkat etmeniz gerekiyor.

  • Paspas özelliği olup olmadığına dikkat edin 

Evinizde hem süpürme hem de silme işleminin basit ve pratik olmasını istiyorsanız mutlaka tercih ettiğiniz robot süpürgenin paspas özelliği olup olmadığına bakın.

  • Wi-Fi özelliğine sahip olmasına dikkat edin

Wi-Fi bağlantısı ile çalışabilen robot süpürgeler, uygulamalar yardımı ile kolayca kullanılabilir. Evinizde yerinizden kalkmadan silme ve süpürme işlemini yapmış olursunuz.

  • Haritalama özelliğine dikkat edin 

Evinizin haritasını çıkartıp temizlik yapabilen robot süpürgeler, diğer lazersiz ve kamerasız robot süpürgelere göre daha hızlı ve pratik şekilde evi temizler. Aynı zamanda robot süpürgenin girmesini istemediğiniz alanları da haritada belirtebiliyorsunuz.

  • Şarj ünitesine geri dönebiliyor mu? 

Akıllı cihazlar ilk çıkımları gibi kalmıyor. Zamanla yeni özellikler ekleniyor ve diğer modeller yenilerine göre eski sayılabiliyor. Çoğu robot süpürge de şarjı azaldığında otomatik olarak şarj ünitesine gidiyor. Ancak bu özellik bazı eski modellerde mevcut değil.

  • Kaldığı yerden devam edebiliyor mu? 

Şarjı azalan ve kendini otomatik olarak şarj eden robot süpürgelerin temizliğe kaldığı yerden devam edebilmesi de çok önemli bir ayrıntı. Aynı zamanda yazılım güncelleme özelliği de detaylı temizlik yapmasını sağlıyor.

  • Toz ve su haznesine bakmayı unutmayın 

Yüksek toz ve su haznesine sahip olan ürünler, evde daha detaylı temizlik yapabilir.

Peki siz robot süpürge alırken hangi özelliklere dikkat ettiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz