Dikiş makinesi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

0
2.625 Okunma
Dikiş makinesi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Geçmişten bugüne değerli meslekler arasında yer alan terzilik, artık ev tipi makineler ile kadınların hobileri arasında yer alıyor. Birkaç parça kıyafet dikmek ve keyifli vakit geçirmek için çıktığınız bu yolda, kendinizi gardırobunuzu yenilerken bulabilirsiniz. Başlangıç seviyesinden sanayi tipi makinelere kadar birçok seçeneği bulunan dikiş makineleri; farklı fiyat ve özellikler ile satışa sunuluyor. İşte dikiş makinesi satın alırken dikkat etmeniz gerekenler

Dikiş makinesi satın alırken bunlara dikkat!

Dikiş makinesi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler

Öncelikle ne kadar bütçeniz olduğunu ve ne yapmak istediğinizi sorgulayın. İhtiyacınızdan fazla özellikler taşıyan bir dikiş makinesi; daha fazla para ödemenize ve kullanırken kafa karışıklığına sebep olur. Bütçenizi ve ihtiyacınızı belirlediyseniz makine seçimine gelebiliriz.

Yeni tip makinelere yönelin

Öncelikle makinenizin yeni tip bilgisayarlı ya da otomatik makinelerden olmasına önem verin. Eski tip makineler kullanım açısından sizi yoracak kadar karmaşıktır. Ayrıca dikiş makinenizin uzun ömürlü olması için sadece iç ana gövdesi metal olanları tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.

Kumaş tercihlerinize göre makine bakın

Alacağınız makine ile penye, kot, deri, ince ve kalın gibi çeşitli kumaşları dikip dikemeyeceğinizi sorgulayın. Yeni tip makinelerde bu genellikle iğne değişimi ile mümkündür.

Taşınabilir ve sessiz makinelere yönelin

Kullanmadığınız zamanlarda yer kaplamaması açısından taşınabilir özellikteki makinelerden satın alın. Ayrıca ev içerisinde kullanacağınız için makinenin ne kadar ses çıkardığını da dikkate alın.

Marka önemli

Makineler birçok küçük parçası bulunan ve zamanla ek aksesuarlar almanız gereken ürünlerdir. İlerde yedek parça ve aksesuar sıkıntısı çekememek için bilindik markalara yönelin.

Arıza ve onarım durumunu araştırın

Bazı modeller barındırdığı fonksiyonlar nedeni ile daha fazla arıza verir. Seçtiğiniz modelin internetteki yorumlarına bakarak arıza sıklığını kontrol edin. Ayrıca tercih ettiğiniz markanın servis ve bakım imkanlarını da göz önünde bulundurun.

Genel özellikler

Dikiş makinesi seçerken; seri, hızlı, sessiz, ayarlanabilir, taşınabilir ve aksesuarları ulaşılabilir olan ürünleri tercih edin. Yalnızca düz dikiş değil; zigzag, desenli gibi farklı seçenekler olmasına dikkat edin. Unutmayın makine satın almak tek başına yeterli değildir. Farklı kumaşlar dikmek için çeşitli dikiş aksesuarları ve makinenin sağlığı için bakım ürünlerini de satın almalısınız.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz