Dışarı açılan hava yastıkları geliyor!

0
522 Okunma

Bundan yaklaşık 30 yıl önce hayatımıza giren hava yastıkları, kaza anında sürücünün ve yolcuların can güvenliği için en önemli güvenlik donanımlarından biri oldu. Bu yüzden günümüzde artık hava yastığı her otomobilin standart donanımda yer alıyor. Hava yastığı teknolojisi de olduğu yerde kalmıyor. Şimdiye kadar sadece insan yaralanmasının ve ölümünün önüne geçen hava yastıkları otomobillerin de yumuşak koruyucuları olma yolunda. Dışarı açılan hava yastıkları sayesinde hem yolcular hem de otomobiller daha güvende olacak. 

Alman otomobil tedarikçisi ZF bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyor. Hali hazırda mevcut bir teknolojisi bulunan ZF bu teknolojinin otomobil üreticileri tarafından talep görmesini bekliyor. 

Kapıların yanlarından dışarı doğru açılan hava yastıkları alınan darbe kuvvetini dağıtıyor. Bu sayede kaza sırasında araçta oluşan göçük yüzde 30 oranında azalıyor. 

Diğer güvenlik donanımları ile entegre bir şekilde çalışabilen dış hava yastıkları iki yıl içinde yollardaki otomobillerde kullanılmaya başlanabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz