Akıllı telefon güvenliği nasıl sağlanır?

0
210 Okunma

Akıllı telefonlar popüler olmadan önce mobil güvenlik çok fazla ciddiye alınan bir konu değildi. Ancak artık banka hesaplarımızı bile kontrol edebildiğimiz akıllı telefonlarımız için güvenlik konusuna dikkat etmemiz gerekiyor. Özel birçok bilginin saklanabildiği akıllı telefonlarda mobil güvenlik şimdi her zamankinden çok daha önemli. Akıllı telefon güvenliği istatistiklerine baktığımızda mobil kullanıcıların yalnızca yüzde 22’sinin güvenlik önlemleri aldığı görülüyor. Bu da birçok kişi siber saldırılar için açık hedef demek.

Akıllı telefon güvenliği sağlayabilmek için bazı unsurlara dikkat etmek gerekli. Kimliği gizli tutmak her zaman için güvende olmanızı sağlar. 

Genel Wi-Fi ağları zor anlarda önemli kurtarıcılar olabilir. Ancak korsanların da buradan bilgileri kolayca çalabildiğini bilmek gerekiyor. Genel bir Wi-Fi ağına bağlanacaksanız kişisel hesaplarınızı kullanmaktan kaçının ve bir VPN uygulaması kullanın. Bu iki önlem korsanların avı olmanızın önüne geçer.

Akıllı telefonunu artık şifresiz kullanan pek yoktur. Ancak siz onlardan biriyseniz, hemen şu an bir şifre koymanızda fayda var. Yanlış ellerin dosyalarınıza ve bilgilerinize ulaşmasını istemezsiniz değil mi?

Güvenlik güncellemelerini de yakından takip etmeyi unutmayın. En yeni yazılımlara güncelleme yapmak akıllı telefon güvenliği için oldukça önemli. 

Takip uygulamasını mutlaka kullanan. iOS için iPhone’umu Bul, Android için ise Cihazımı Bul gibi uygulamaları etkinleştirmeyi unutmayın. Böylece kaybettiğiniz akıllı telefonunuzu takip edebilirsiniz. 

Akıllı telefon güvenliği için yapacağınız şeylerden biri de telefonunuzu sürekli olarak yedeklemeniz. Aniden yerleşen bir virüs tüm dosyalarınıza zarar verebilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz