Dışı fantastik, içi lounge: Audi AI:ME!

0
681 Okunma

Yeni teknolojilerle otomobil sürmek eskide kalacak gibi görünüyor. Günümüzde bu konu ile ilgili birçok teknoloji bulunuyor. Ancak şimdilik yollar ve kanunlar buna uygun değil. Tabi, ilerleyen yıllarda bunun da üstesinden gelineceği düşünülüyor. Otomobil üreticileri de geleceğe yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Şangay‘da düzenlenen otomobil fuarında Audi de yeni sürücüsüz araç modelini tanıttı.

Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan AI:ME konsepti, geleceğin mega şehirlerine bir projeksiyon çiziyor.

Audi’nin bu konudaki çalışmaları yeni değil. Üretici daha önce de Alcon ismi ile bir başka konsept modelini tanıtmıştı. İki yıl önce tanıtılan modelin ardından yeni AI:ME de görücüye çıktı.

Bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen otomobilin içi adeta bir lounge görünümünde.

Dört kişilik kapasiteye sahip AI:ME, dördüncü derece otonom sürüş özelliğine sahip. Peki bu ne demek? Araç, sürücüsüz araca izin verilen tüm yollarda kendi başına gidebiliyor. Bu yüzden AI:ME’nin direksiyonu yalnızca ihtiyaç halinde ortaya çıkıyor. Otomobil içinde sürücü dahil hiç kimse sürüş ile çok fazla ilgilenmiyor. Kabinde kullanılan bilgi eğlence sistemi sesle, göz hareketleriyle ve dokunmatik ekranlarla kontrol edilebiliyor.

Başta da dediğimiz gibi bu konsept, insanların üçüncü yaşam alanı olarak anılıyor. Bu yüzden sürüş esnasında, otomobilin içinde yemek yemek, VR gözlüklerle video izlemek hatta meditasyon yapmak bile mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz