Doğalgaz faturasından tasarruf etmenin yolları!

0
687 Okunma

Havalar soğudu ve yağmur, kar yağışı ile birlikte kombiler de açılmaya başlandı. Bazı yöntemler ile evi hem sıcak tutmak hem de doğalgaz faturasından tasarruf etmek mümkün. Peki nasıl? İşte yanıtı…

Doğalgaz faturasını azaltmak için alınabilecek önlemler!

Kış ayının gelmesi ile birlikte evde kombiler açılmaya başlandı. Aynı zamanda birçok kişi internetten fatura maliyetini azaltma araştırmaları yapmaya başladı. Sadece birkaç basit adım ile doğalgaz faturasından tasarruf etmek mümkün. Peki neler yapılmalı? İşte yanıtı…

  • Sıcaklığın evde kalmasını sağlamak için çift camlı pencereler kullanılmalı. Bu şekilde ısı ortamda daha fazla kalmış olacak.
  • Gün içerisinde sık kullanmadığınız mutfak gibi alanların ısısını düşürebilirsiniz. 
  • Kombi temizliğini düzenli olarak yaptırmayı unutmayın. Temizliği yapılmayan kombiler bir süre sonra evi yeteri kadar ısıtmayacaktır.
  • Evden çıkarken sürekli kombiyi kapatmak yerine ısı seviyesini düşürün. Bu şekilde evinizin ısı dengesi korunmuş olacak. Sürekli aç-kapat yapıldığında ise ev soğumuş olacak ve kombi evi ısıtmak için daha fazla enerji harcayacaktır.
  • Peteklerin önünü kapatacak eşya veya perde gibi şeyleri uzaklaştırın. Bu tarz eşyalar sıcaklığın oda içinde dağılımını engeller.
  • Yoğuşmalı kombiler daha çok tasarruf yapmanızı sağlar. 

Kombi kullanılırken faturadan tasarruf etmenin yolları bu şekildeydi. Bu birkaç basit adım ile tasarruf yapmanız mümkün.

Peki siz evi sıcak tutmak ve tasarruf etmek için ne yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz