Doğru kablosuz kulaklık nasıl seçilir?

0
163 Okunma

Apple, iPhone 7 modeli ile birlikte 3.5 mm jak girişini telefonlarından kaldırdı. Ardından bu trendi takip eden başka markalar da olunca kablosuz kulaklık popülerliği artmaya başladı. Kablosuz kulaklığın pratikliğine alıştığımız şu günlerde artık kablolu bir kulaklıkla müzik dinlemek neredeyse imkansız. Her geçen gün daha fazla kullanıcı kablosuz kulaklığa terfi ediyor. Durum böyle olunca da doğru kablosuz kulaklık seçimi önemli bir hal alıyor. 

Kendinize bir kablosuz kulaklık bakıyorsanız aşağıdaki noktalara dikkat ederek doğru bir kulaklık seçebilirsiniz. 

Ses yalıtımı

Özellikle çok fazla gürültü olan bir yerdeyseniz kulağınıza müzikten başka her şeyin sesi gelebilir. Bunun önüne geçmek için arka plandaki sesleri engelleyebilen bir kulaklık seçmelisiniz. Ses yalıtımı yüksek bir kulaklık çok daha başarılı bir müzik performansı sunar.

Bağlantı yeteneği

Geçen yıllarda Bluetooth sorunlu bağlantı seçenekleri arasında yer alıyordu. Çünkü menzil kısaydı ve sık sık kesilmeler yaşanırdı. Günümüzde Bluetooth 5.0 teknolojisi var ve durum tamamen tersine dönmüş durumda. Son nesil çoğu akıllı telefon da Bluetooth 5.0 teknolojisini destekliyor. Bu yüzden satın alacağınız kablosuz kulaklığın da daha güçlü bir bağlantı ve daha uzun bir menzil sunmasını istiyorsanız Bluetooth 5.0 teknolojisinin olup olmadığına dikkat etmelisiniz. 

Ses kalitesi

Ses yalıtımı kadar önemli olan bir başka nokta da ses kalitesi. Satın alacağınız kablosuz kulaklığın sunduğu teknolojilerle birlikte yüksek ses kalitesine sahip olduğundan emin olun.

Pil ömrü

Bakacağınız kriterlerden biri pil ömrü olmalı. Bunun için kablosuz kulaklığı gün içinde ne kadar kullanacağınızı hesaplayın. Uzun süren egzersizler ya da bilgisayar başı çalışmalar yapıyorsanız pil ömrünün yeterli uzunlukla olması sizi yarı yolda bırakmaması açısından oldukça önemli. Günün ortalarında pili biten bir kulaklığa sahip olmak istemezsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz