Droneların geleceği: evleri koruyacaklar!

0
160 Okunma

‘Dikkat köpek var!’
Özellikle bahçeli evlerin kapısında bu tabelayı çoğu kez görmüşüzdür. Evlerin güvenlik şefi olan köpekler artık koltuğu yeni nesil yardımcılarına bırakıyor. Droneların geleceği evlerde. Bir sonraki güvenlik şefiniz bir drone olabilir. 

Sunflower Labs isimli bir girişim şirketi hareket dedektörlerini, bir drone ve bir telefon uygulamasını ev güvenlik sistemine yerleştirdi. Oluşturulan bu sistemin 2020 yılında piyasa sürülmesi bekleniyor. Premium bir güvenlik sistemi olan Sunflower sistemi aylık 300 dolarlık bir ödemeye sahip olacak.

İnsansız hava araçları şimdilik yalnızca askeriyelerde savunma görevi görüyordu. Droneların geleceği farklı bir yöne doğru evrildi ve artık sıra evlere geldi. Yeni sistem, çoğunlukla yanlış alarm veren ev güvenlik sistemlerindeki hataları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Evin arka bahçesinde bir hayvan dolaşıyorsa drone bunu farkedecek ve ailenin huzurunu kaçırmayacak. 

Günümüzde drone pazarı gittikçe büyüyor. Görüldüğü gibi büyümeye de devam edecek. Ancak ev çevresinde drone uçurmak için tabiki bir takım yasal izinler almak gerekiyor. Bürokratik işlerle uğraşmaktan sıkılmayan ve yeterli bütçeye sahip kişilere hitap eden güvenlik şefi drone’lar yaygınlaşacak mı? Bekleyip göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz