Dubai yeni başlayan girişimciler için yuva oluyor

0
144 Okunma

Son yılların en popüler mesleklerinden biri girişimci olmak. Ancak verilere bakıldığında işlerin sanıldığı kadar kolay olmadığını görüyoruz. Özellikle teknoloji sektöründe gerçekleştirilen girişimlerin yüzde 98’i başarısızlıkla sonuçlanıyor. Peki girişimi başarıya dönüştürmek için neler yapmalıyız? Dubai yeni başlayan girişimciler için yuva oluyor ancak ilk aşamada ‘neler yapmalıyız?’ kısmına bakmak gerekiyor.

Öncelikle başarılı bir girişim için bazı sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Girişiminiz gerçekten varolan hangi sorunu çözüyor? İçinizde dünyayı değiştirme tutkusu var mı? Yeterli bir ekibiniz var mı? Büyümenizi ve ölçeklendirmenizi sağlayacak fonunuz bulunuyor mu? Tüm bu sorulara mantıklı cevaplar verdikten sonra ihtiyacınız olanlar ise; farkındalık, güvenilirlik ve yüksek itibar.

Tüm bu unsurları yerine getirdiğinizde girişim dünyasına ilk adımı atar ve hedef kitlenizi belirlemeye başlarsınız. Bebek adımları atan girişiminizin büyümesini tıpkı bir çocuğun büyümesi olarak düşünmeli ve gereken özeni göstermelisiniz. Yaşadığınız olumsuzluklar sizi girişimden duygusal olarak uzaklaştırabilir. Bunlara karşı güçlü durmalısınız. Eğer sabırlı ve güçlü olursanız, kendi çocuğunuzun büyüyüp iyi bir üniversiteye gittiğini görmekten daha mutluluk verici bir şey olmayacaktır. 

Girişimde yükselen trend Dubai

Başarılı girişimlerin yeni bir adresi var: Dubai. Son zamanda Dubai’de ortaya çıkan dikkat çekici girişimlerden biri de Okadoc. Okadoc; hastalar, doktorlar, hastaneler ve klinikler için sağlık deneyimini geliştirmek adına geliştirilmiş bir uygulama. Dubai’de kurulan bu girişim sayesinde hastalar; doktorların uzmanlık alanına, deneyimlerine, konuştukları dillere ve randevu durumuna kolayca erişebiliyor. 

Dubai’den çıkan girişimlerin bazı ortak noktaları bulunuyor. Bunlar; genç, dinamik, korkusuz ve dünyayı değiştirmek için istekli olmaları. 

Dubai’deki kuluçka merkezleri, özel sektör teşvikleri, küresel ortaklıklar, girişimleri geliştirme alanına yapılan büyük yatırımlar şehri yeni kurulan girişimlerin faaliyetlerine yardımcı olmak için ideal bir konuma getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz